18.8.2012

Barbien peitto

Ensimmäinen kouluviikko takana. Ihanaa, kamalaa ja kaikkea siltä väliltä. Poika on mielestäni innokkaasti, reippaasti ja tunnollisesti suoriutunut omasta osuudestaan. Itse olen käynyt varmaan kaikki mahdolliset tunteet läpi. Käsityörintamalla on ollut rauhallista, en ole osannut istua alas ja rauhoittua tekemään mitään, vaikka juuri se, paikallaan istuminen ja käsitöiden tekeminen, olisi luultavasti rentouttanut kaikkein eniten.

Pieni virkattu peitto sentään valmistui. Siskon tytölle synttärilahjaksi. Tämä on barbien kokoa, mutta sopii muillekin nukeille ja nalleille. Tähän käytin kaikki mahdolliset tyttöväriset jämälangat, mitä minulta löytyi. Koukkuna tuttu 3½.


Tämä oli kiva pikkutyö. Paitsi päättelyn osalta. Ensi kerralla pitää muistaa päätellä langat työn edetessä seuraavien kerrosten alle.


Tämä peitto oli samalla kokeilu: millaista jälkeä syntyy yksinkertaisista suorista raidoista pylväitä virkkaamalla ja miten hyvin saan eripaksuisia lankoja sopimaan keskenään yhteen. Suunnitelmissa on tehdä torkkupeitto, esikoiselle mökille. Erisävyisiä sinisiä lankoja on reilusti valmiina, lisäksi haluaisin peittoon valkoista, ja ruskeita sävyjä. Kutoen tai virkaten, sitäkään en ole vielä päättänyt. Ehkä suorilla raidoilla kuten tässä tai sitten aaltoina. Blogimaailma on täynnä toinen toistaan ihanampia peittoja, miten ihmeessä minä osaan valita sen mieleisimmän?

Wivi on liittynyt lukijoitteni joukkoon, tervetuloa mukaan! Jokainen lukija on minulle hyvin tärkeä, jokainen kommentti ilahduttaa kovasti! Rauhallista lauantai-iltaa sinulle!

3 kommenttia:

 1. Suloinen peitto! Onpa kiva työ, todella jämälangoille pitää aina yrittää miettiä jotain käyttöä. Tässä olet onnistunut todella hienosti! Nappaanpa idean:) Ja iso peitto, wau! Samoin muuten isoäidinneliöissä tuo päättely on tuskaa, jos ei tee sitä työn edetessä...

  VastaaPoista
 2. Moikka :)
  Kyselit blogissani ruusupionin mallista. Uskoisin että malli on ostettu Alankomaista, ainakin osa tekstistä on hollanniksi.Kyseessä on malli, ei siis mistään lehdestä. Enempää informaatiota en löytänyt kuin että yksi linkki johti Borduurblad lehden sivuille, löytyisikö sieltä jos klikkailisi?
  Kysyn vielä mallin antajalta viikonloppuna tästä mallista enemmän.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Mari kauniista sanoistasi. Ison peiton suunnittelu jatkuu. Ja Marialle kiitos vinkeistä ruusupionimallin löytämiseksi. Etsin netistä viikonloppuna, jos en samanlaista löydä niin varmaankin jonkun vastaavan mihin tykästyn.

  VastaaPoista