6.8.2012

Angry Birds kukkarot

Lapset ovat tänä kesänä keräänneet taskurahoja marjoja poimimalla (voiko 6- ja 7-vuotiaiden lasten kohdalla puhua taskurahoista?). Mistään suurista määristä eikä sen puoleen suurista summista ole kyse, mutta olen saanut seuraa marjametsään ja ehkä opettanut lapsille jotakin rahan arvosta. Pienet poimijat tarvitsivat kolikoilleen kukkarot, tietenkin.


Pieneksi jääneiden farkkujen lahkeisiin applikoin poikien valitsemat Angry Birds kuvat (kangasta jäi yli kypäräpusseista). Pojat saivat valita myös vetoketjut ja klipsit kierrätysvarastostani. Itse alan jo kyllästyä vihaisiin lintuihin, niitä kun on ihan kaikkialla, mutta enpä keksinyt kukkaroihin muutakaan sopivan kokoista ja lapsia miellyttävää aihetta.


Mutta miten vetoketjun ompeleminen voikin olla niin hankalaa joskus? Suorat osuuden menevät ihan ok, mutta päät ovat mielestäni erityisen vaikeat ja aiheuttavat suurta päänvaivaa minulle. Jätetäänkö ne suoriksi vai taitetaanko? Jos taitetaan niin mihin ja mistä sitten ommellaan? Osaako joku neuvoa, miten päät tulisi oikeasti ommella tällaisessa pussukassa? Tai linkittää johonkin hyvään ohjeeseen?

Omenasatomme sen sijaan ei aiheuta päänvaivaa tänä vuonna, seuraavassa kuvassa kun on koko sato. Kyllä, yksi omena, jos hyvin käy. Ehkä siitä saisi yhden muffinssin leivottua, tai jos teen oikein pieniä niin kaksi. Pihamme omenapuut ovat vielä nuoria, vanhinkin vasta 4-vuotias, viime vuonna ei tullut yhtään omenaa, joten vaikka olisin toivonut enemmän, olen tähänkin tyytyväinen. Taidan olla itsekäs ja syödä omenan ihan itse ja juuri sellaisenaan.Herkullista sadonkorjuun aikaa Sinulle!

1 kommentti: