1.10.2012

Lankavuori

Minusta tuntuu, että minulla ei ole koskaan sopivaa määrää sopivaa lankaa. Neulelankaa siis. Kun yritän jotain tehdä, on kaapissa enimmäkseen vajaita keriä ja aina väärän värisiä. Muistikuvat olemassa olevista langoista ja niiden määristä eivät pidä ollenkaan paikkaansa. Langat ovat kaapissa parissakin eri pussissa, osa korissa, ihan jämät vielä erikseen purkissa. Ja kun osa on vielä mökillä, ei minulla ole mitään tolkkua mitä lankoja minulla on. Otin itseäni viikonloppuna niskasta kiinni ja kävin kaikki langat läpi (samalla aloitin joulusiivouksen hyvissä ajoin...). Tässä on minun neulelankani. Lankavuoreni.


Punnitsin kaikki lankani ja lopputulokseksi sain 6 385 grammaa. Näistä langoista noin 2 kiloa on jo "varattu", tiedän tarkasti mitä niistä teen, kunhan löydän sopivan ajan. Listalla on itselleni lapaset, sukat ja villapaita, pojalle puuvillaneule sekä torkkupeitto (raidallinen vilahdus kuvan alareunassa).


Lankoja punnitessani tajusin, että lankani eivät riitä aloittamaani torkkupeittoon (tai siis ne värit jotka olen valinnut, joita luulin minulla olevan kauheasti mutta kuinka väärässä olinkaan). Yritin käydä ostamassa Novitan Alpaca Luxusta, mutta kuulin, että se on poistunut valikoimasta! Mitä ihmettä, miksei kukaan ole kertonut minulle!!! Nimenomaan tumman ruskeaa kaipaisin, mutta muutkin värit käyvät. Jos sinulla on ylimääräistä Novitan Alpaca Luxusta, laitathan minulle viestiä, mielelläni ostaisin ne, vajaatkin kerät käyvät!

Mutta reilu neljä kiloa lankaa on marinoitumassa. Onko se mielestäsi paljon vai vähän? Minä olin yllättynyt kilomäärästä. Mielestäni se on aika paljon. Toisaalta, se luo tiettyä turvallisuuden tunnetta, kun melkein mitä tahansa voi tehdä hetken inspiraatiosta. Kun kysyin mieheltäni, onko minulla paljon vai vähän lankaa, hän sanoi että vähän (täydellinen vastaus, kiitos!).  En aio lankoja kuluttamalla kuluttaa enkä laita itseäni totaaliseen langanostokieltoon, mutta ehkä mielikuvituksella saisi hyödynnettyä omia varastoja vähän pienemmäksi...

Leppoisaa lokakuuta!

4 kommenttia:

 1. Kivan näköistä! Apua, pitäisikö todella punnita omatkin varastot... Minultakin niitä löytyy. Mutta aina tulee uusia niin ihania värejä, että on ihan pakko ostaa;)
  Mutta olen samaa mieltä, parempi olla varastot, että heti kun inspiraatio iskee, voi aloittaa työn:)

  VastaaPoista
 2. Sulla on kiva blogi, sattumalta eksyin.

  Tää lanka-asia on kyllä aikamoista ja kiinnostavaa. Mulla on jotain 20 kg lankaa ja vain osa on korvamerkittyä. Mutta silti aina kun alkaa tekemään jotain, niin sopivia lankoja ei vaan ole. Olen ostanut niin väärän paksuisia, väärän värisiä ja väärän oloisia lankoja aina. Mutta kyllä ne siitä pikku hiljaa kuluvat myös. Toivottavasti sullakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit Minna, toivottavasti tulet toistekin!

   En ole niin varma, väheneekö tuo lankavuoreni ollenkaan. Juuri viimeistelin sukat, joita varten ostin 150 grammaa lisää lankaa saadakseni vajaa 50 grammaa jämälankaa käytettyä. Oli "pakko" kun varastosta ei löytynyt mitään, mikä olisi sopinut.

   Ihanaa viikonloppua Sinulle!

   Poista
 3. Yhdyn täysin Minnan sanoihin. Juuri noin.

  VastaaPoista