24.9.2012

Koristetyyny

Viikonloppuna juhlimme venetsialaisia, kesäkauden päättäjäisiä, serkkuni mökillä. Kesä mielessä  tein lahjaksi nimikoidun koristetyynyn.


Applikoin mökin nimen ensin valkoisella puuvillakankaalla pellavakankaalle siten, että kangas kirjaimissa on lankasuoraan kun taas pellavakangas on kulmittain.


Leikkasin tekstin irti jättäen pellavaan noin puolen sentin saumavaran. Silitin sen liimakaankaan avulla tyynykankaaseen eli siniseen pellavaan kiinni. Tikkasin tekstin aivan applikoinnin vierestä kiinni ja kynsillä hapsutin pellavakankaan reunat "eläviksi".


Tyyny on ulkokäyttöön, joten päällinen täytyy voida irrottaa ja pestä. En osaa ommella vetoketjua siististi, joten käytin sen sijaan nappeja. Nappilistaan ompelin koristeeksi tereen ruudullisesta puuvillakankaasta.


Vielä ompelin tyynyn alareunaan koristeeksi raidan. Raita on samasta puuvillakankaasta ja samasta pellavasta kuin kirjaimet. Mielestäni lopputulos on kaikessa yksinkertaisuudessaan kiva ja sopii hyvin auringon harmaannuttamiin terassituoleihin.


Kesäkausi on päättynyt ja syksy täällä. Siksi olin hyvin yllättynyt kun löysin mansikkamaaltamme näin kauniin mansikan. Kyllä oli makea!


Tänään on tasan kolme kuukautta jouluaattoon. Jos lapsilta kysytään, se on iäisyys. Minulle se on juuri sen verran aikaa, että annan punaisille ajatuksille luvan vallata mielen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti