6.9.2012

Kynäpurkki

Ekaluokkalainen (ja samalla myös esikoululainen) saivat uudet koulupöydät juuri ennen koulun alkua. Yhteinen piirustuspöytä sai väistyä kahden erillisen pöydän tieltä. Samalla päättyi yhteisen autokuvioisen kynä-ämpärin aika. Oli saatava kynäpurkkeja. En kuitenkaan halunnut maksaa peltipurkeista (edes siisteistä ja kivasti maalatuista) mitään, peltipurkkeja kun on kotona jätteeksi asti. Hernekeittopurkki, idea, vähän lankaa, vanua ja mielikuvitusta ja valmista tuli: StarWars kynäpurkki.


Koko ajatus lähti siitä, kun näin täällä aivan ihanat StarWars amigurumit (ja kyllä paljon kaikkea muutakin ihanaa). Halusin tehdä Yodan, mutta en halunnut sitä nurkkiin pyörimään ilman omaa paikkaansa, toisaalta ekaluokkalaiselle pelkkä vanhalla sukan varrella päällystetty kynäpurkki olisi ehkä ollut vähän tylsä. Pidän lopputuloksesta, mielestäni se on kaikkea muuta kuin tylsä.


Purkki on päällystetty ensin vanhalla villasukan varrella. Yoda on virkattu ja täytetty vanulla ja ommeltu sitten kiinni "sukan varteen". Silmät ovat mustat lasihelmet ja suu kirjailtu muliinilangalla. Valomiekka on vanha kukkakeppi tai grillitikku, jonka väritin hopeatussilla, puuvärillä ja yliviivauskynällä. Ja voi minua hölmöä, ensin tein valomiekasta sinisen, lapset eivät voi käsittää, etten tiedä Yodan valomiekan oikeaa väriä eli vihreää, miksen katsonut vaikka kirjoitusalustasta mallia...

   
Sukan varsia on vielä yksi jäljellä ja kuopus on ilman omaa kynäpurkkia, joten jatkoa seurannee. Onneksi ainakin toistaiseksi lapset ovat iloisia tällaisista kotikutoisista äidin tekemistä jutuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti