22.10.2012

Terveisiä syyslomalta

Syysloma oli ja meni. Mökillä. Ja ihan liian nopeasti, niinkuin lomat yleensäkin.

Leikkasin kaikki pelakuuni ja nostin sisälle pesuhuoneen lattialle talvehtimaan. Vähän tuntui pahalta leikata näin ihania kukkia pois, mutta parempi nyt kun pakkasiakin on kerran luvattu. Peukut pystyyn, että selviävät talven yli!


Vettä satoi paljon. Meillä ei ole katettua terassia, joten päätimme nauttia lämpimät kaakaot sisällä. (Olin varannut glögiäkin, mutta maltoin olla avaamatta sitä vielä.) Lapset halusivat kaakaoonsa kermavaahdon päälle vielä sinisiä kimallerakeita ja pullan sijasta jättikokoiset vaahtokarkit. Ei mikään kaunein yhdistelmä, mutta kuopuksen mielestä "maailman paras".


Käsitöitä en ehtinyt tehdä käytännössä ollenkaan, koska putkimies oli meillä ahertamassa. Melkein kaikki mökin putket vedettiin uudestaan. Putket ovat jäätyneet joka talvi ja aiheuttaneet paljon harmia, vaikka isommilta vahingoilta onkin vältytty. Nyt putket nostettiin katon rajaan ja toivotaan, että tänä talvena pakkanen saisi paukkua rauhassa viemättä minulta yöunia.

Samalla vaihdoimme vessanpöntön ja lavuaarin uusiin. Kun vanhat tarvikkeet vietiin pihalle odottamaan kaatopaikkakuormaa, lapset keksivät leikkiä putkimiehiä. Voi sitä riemun määrää! Tämä on niitä kertoja, kun yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa...


Syysloma on vietetty ja remontin jäljet siivottu. Ei kovin rentouttavaa, mutta homma tehty. Nyt pitäisi olla taas enemmän aikaa käsitöille. Ja joululle. Sen odotukselle, suunnittelulle, valmistelulle, nauttimiselle. Aamulla kaupassa käydessäni ostin piparkakku- ja torttutaikinaa.

Tästä se alkaa. Joulu 2012!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti