18.11.2012

Virkattu torkkupeitto

Torkkupeitto esikoiselle on valmis. Iso lämmin peitto, joka on tarkoitus viedä mökille. 


Kaksi kuukautta sitten tein ensimmäisen silmukan ja sen jälkeen olen koukuttanut peittoa melkein joka päivä. Pylväs kerrallaan, rivi kerrallaan, raita kerrallaan. Välillä on pyykkivuori kasvanut ja villakoirat nurkissa lisääntyneet, kun raita on pitänyt saada valmiiksi. Ja ehkä seuraava aloitettua, että näkee, sopiiko valittu väri ollenkaan.


Peiton strategiset mitat ovat 137 cm * 159 cm, painoa sillä on huikeat 1.569 grammaa! 3½ koukku oli ahkerassa käytössä kun kulutin Maijaa, Woolia, Nallea, 7Veikkaa, Luxus Alpacaa, Lanettia, Smartia, Karismaa, HjertaGarnin Silke Alpacaa ja Mondial Super Merinoa. Yhteensä tasan 100 raitaa.  


En varsinaisesti suunnitellut peittoa. Tai no, miten sen ottaa. Tämä kun on kolmas torkkupeitto, minkä olen aloittanut. Ensimmäisen aloitin varmaan neljä vuotta sitten. Minun piti tehdä valkoinen palmikkopeitto ja ostin sitä varten reilusti valkoista 7Veikkaa. Peitto eteni ehkä puoleen väliin kunnes purin sen kaksi vuotta sitten. Nyt ne langat on kulutettu. Puolitoista vuotta sitten aloitin torkkupeittoa isoäidin neliöistä. Neliöitä en ole purkanut (24 neliötä odottaa inspiraatiota), mutta neliöitä varten ostetut harmaa ja vaaleanruskea Nalle tuli aika hyvin käytettyä tähän peittoon.


Halusin yksinkertaiseen peittoon yksinkertaisen reunuksen. Oikeaa sinisen sävyä etsin kolmestakin lankakaupasta, kunnes vihdoin löysin juuri oikean FiinaNeuleesta. Väri on mieleinen, mutta muuten reunus ei onnistunut. Toivottavasti se asettuu käytössä, minä kun päätin alusta asti, että tätä peittoa ei pureta. Siksi siitä tuli näin leveäkin, ja siksi peitossa on vaaleampia ja tummempia alueita.


Tämä peitto on Sinulle, poikani. Sen jokainen silmukka ja jokainen raita on tehty sinua ajatellen. Toivon, että tästä tulee sinulle se kaikkein mieluisin peitto. Peitto, joka lämmittää ja lohduttaa sinua. Peitto, joka muistuttaa, kuinka paljon sinua rakastan. Peitto, jonka ehkä viet aikanaan mukanasi omaan kotiisi.


Peitto on valmis. Seuraavana tehtävälistalla on joulujuttuja ja lupaan seuraavan postauksen olevan punainen. Hyvää alkavaa viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Siitä tuli ihana :) Ison työn olet kyllä tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Ihanan pehmeät värit. Ja kauniit lämpimät ajatuksesi pojallesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jaana ja Maria!

   Peitto on edelleen kaupungissa, mutta päässyt jo kovaan käyttöön. Esikoinen pitää siitä, joten minä olen entistä tyytyväisempi työhön.

   Poista
 3. Kaunis peitto, lisänä paljon kauniita ajatuksia. Minäkin haluaisin tehdä jokaiselle lapselleni oman peiton.

  VastaaPoista