5.11.2012

Tähtitabletit

Poikamme ovat aika sotkuisia syöjiä. Syövät kyllä hyvin, mutta jotenkin sitä ruokaa aina leviää pitkin poikin - "oho". Ja juomaa kaatuu tai valuu ympäriinsä - "hupsis". Pöytämme on aika iso, joten liinoja käytän vain juhlissa, mutta tabletteja käytän melkein aina. Meillä on ollut vain neljä kutakin sorttia, ja lienee sanomattakin selvää, että olen kyllästynyt pesemään niitä jatkuvasti. Vihdoin viikonloppuna tilanne muuttui.

 
 
Ompelin yli vuoden kaapissa odottaneen Greengaten vahakankaan tableteiksi. Tein tableteista kaksi puoleiset ompelemalla toiselle puolelle Linumin kernikangasta (samalla sain kierrätettyä yhden aivan liian pienen pöytäliinan). Näin saan myös pöydän ilmeen tarvittaessa muutettua kokonaan.
 

Tein yhteensä kahdeksan tablettia, joten niitä riittää käyttöön silloinkin, kun on arkisempia vieraita kylässä. Kankaan mitat määräsivät tablettien koon eikä vahakangasta jäänyt yhtään yli! Aika tylsää puuhaa oli pelkän suoran ompeleminen. Tai no, suoran ja suoran. Miten pitäisi toimia, kun toisella puolella on ruudullinen kangas, mikä pitää saada suoraan, ja toisella puolella kuviollinen kangas, mikä ei ole lankasuora eikä kuviosuora eikä jousta mihinkään suuntaan? Hermo meinasi mennä yksinkertaisessa työssä, kun vielä jouduin silkkipaperin läpi ompelemaan, jotta sain kankaan kulkemaan paininjalan alla.


Suorassa tai vinossa tai jotain siltä väliltä, minä tykkään näistä "pikku liinoista", niinkuin kuopus tabletteja nimittää. Vahaliina on arkinen, mutta toisaalta valkoiset yksinkertaiset astiat pääsevät oikeuksiinsa. Kuppi kahvia, pala suklaakakkua ja elämä hymyilee.

 

Touhukasta marraskuuta Sinulle!

2 kommenttia:

  1. Kivasti olet saanut kierrätettyä kangasta. Noista tableteista tuli todella kivat! Hauska idea, että ovat kaksipuoleiset ja kattauksen ilmettä voi vaihtaa tabletteja kääntämällä.

    VastaaPoista
  2. Ihan älyttömän hyvä idea nämä tabletit! Niin monet kerrat meilläkin on äidille etsitty juuri niitä sopivia tabletteja olkkarin pöydälle, ja nyt voidaan itsekin ommella ne kernistä niin saa hyvät. Kiitos ideasta.
    -Krisi

    VastaaPoista