7.1.2013

Kolmisormilapaset

Olen kutonut itselleni lapaset. Tai oikeastaan sormikkaat. Tai jotain siltä väliltä, sorpaset tai lamikkaat... Joka tapauksessa käsineet, joissa on oma paikka peukalolle, oma paikka etusormelle ja yksi yhteinen paikka keskisormelle, nimettömälle ja pikkurillille. Kolmisormilapaset.


Minulla on Hestran lasketteluhanskat, joissa on juuri tuo sama sormijako. Niiden sisähanskat ovat kuluneet niin ohuiksi, että eivät lämmitä enää ollenkaan. Sisähanskojen tilalle kudoin näitä kummajaisia.


Jo ennen joulua kävin Villavyyhdissä. Varta vasten halusin käydä siellä, olin kuullut kaupasta hyvää. Vaan enpä taida toista kertaa mennä. Myyjää kiinnosti enemmän facebook kuin paikalla oleva asiakas, ja kun kysyin, riittääkö valitsemani lanka lapasiin, hän vastasi varman oloisesti, että kyllä riittää. Vaan eipä riittänyt.


Laskin, että vaikka olisin tehnyt tavalliset lapaset, ei silti olisi riittänyt. Lanka oli ihanaa, perulaista Frog tree Chunky Alpacaa, ehkä ihaninta mitä olen kutonut, mutta peukut jouduin jatkamaan Novitan Luxus alpacalla, kolminkertaisena, eikä lopputulos ole tietenkään yhtä pehmeä ja lämmin, mutta saa kelvata.


Itselle muistiin 4½ mm puikot ja 36 silmukkaa, langankulutus 105 grammaa. Toisten hanskojen alla käytettäväksi nämä tein, mutta ovat kyllä niin kätevät ulkona lasten kanssa, että taitaa tulla käyttöä muutenkin.


Ihanaa alkanutta vuotta kaikille.

2 kommenttia: