1.4.2013

Pääsiäisen pistelyt

Beatrix Potterin Penna Pupu ristipistotyö valmistui eilen illalla. Pieni mutta kovin työläs pistely ehti juuri ja juuri täksi pääsiäiseksi.

 
Työ on vielä viimeistelemättä, mutta sen ehtii kyllä, viimeistään ensi pääsiäiseksi. Vuosi sitten tein Petteri Kaniinin ja kehystin sen vanhalla kehyksellä. Haluaisin näille samanoloiset kehykset, joten täytyy penkoa kehysvarastojani läpi ja antaa ajatuksen hautua. Pidän näistä molemmista kovasti, ehkä joku päivä teen samaan sarjaan muitakin hahmoja.


Haluaisin myös uuden liinan pääsiäiseksi. Tämän liinan pistelin noin 10 vuotta sitten. Se ei ole koskaan ollut suosikkini, vaikka joka pääsiäinen se otetaankin esille. Olen puolustellut liinaa sillä, että se on osa meidän pääsiäisperinnettä ja että 10 vuotta sitten ei ollut niin paljoa vaihtoehtoja tarjolla. Ehkä makukin on hioutunut kymmenessä vuodessa. Nyt haluaisin pupuja mieluummin kuin tipuja, ja herkemmän kuvion oikealle pellavalle psiteltynä.


Säilytän pääsiäiskoristeitamme vanhassa vanerisessa matkalaukussa. Mikä ihana keväinen tunnelma onkaan pelkästään laukun avaamisessa. Näitä(kin) haluaisin jossain vaiheessa lisää!


Iloista toista pääsiäispäivää ja alkanutta huhtikuuta!

3 kommenttia:

 1. Suloiset kanit. Tuo liina on keväisen pirteä, osa myös käsityöhistoriaasi.
  Aurinkoista huhtikuuta sinulle!

  VastaaPoista
 2. BP:n puput ovat kaikki niin hellyyttävän suloisia ja liina on oikein iloisen keväinen tipuineen. Ihan ehdottoman arvokas pistely, vaikka tyyli olisikin mielestäsi vanhahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteistanne, Maria ja Irmeli. Tipuliina on tosiaan osa käsityöhistoriaani ja perheemme pääsiäisperinteitä. Ehkä se joku päivä saa minultakin vähän enemmän arvostusta.

   Poista