10.4.2013

Virkattu raidallinen pipo

Sunnuntaina näin Messilän hissijonossa aivan ihanan pipon. Hetkeä myöhemmin näin samanlaisen pipon jollakulla toisella. Rakastuin pipoon ja halusin samanlaisen. Yritin etsiä pipoa netistä malliksi siinä onnistumatta. Tiesin pipon olevan Norronan, mutta liekö kyseessä viime kauden tai vasta tulevan kauden malli kun en sitä löytänyt. Maanantaina lähdin heti aamusta lankakauppaan ja tänään iltapäivällä puin uuden pipon päähäni. 


Langaksi valikoitui Sandnes Garnin Smart yksinkertaisesti värien perusteella. Keväisen raikasta, vai mitä? Värit eivät ole samat kuin näkemissäni pipoissa, taisi "rakkaus" muuttua inspiraatioksi matkan varrella.


Eikä mallikaan ole ihan sama kuin näkemässäni, tämä kun on varmaan tuhannen sovituksen kautta sopivaksi koettu. Itselle muistiin: 119 silmukkaa, kiinteitä silmukoita, 3,5 koukku, kulutus 105 grammaa. Kun pipon korkeus 13,5 cm, aloita kavennukset: 3 kertaa joka toisella kierroksella 6 silmukkaa, sen jälkeen joka kerroksella 6 silmukkaa kunnes 6 jäljellä. Kavennukset eivät ole täydelliset, mutta eiköhän pipo muotoudu käytössä. Suunnittelemalla olisi saanut raidatkin osumaan tasan, mutta sitten olisi voinut kevät yllättää ja pipon valmistuminen jäädä ensi syksyyn.


Syksyllä ajattelin lisätä pipoon vuoren. Varastoissani olisi juuri sopivaa vihreää fleeceä. Nyt pipo on mukava ja sopiva näin, fleecen kanssa se voisi olla turhan kuuma.

Aika paljonhan pipo muistuttaa pannumyssyä, mutta muistuttakoon, minä pidän piposta ja se lienee tärkeintä.


Inspiroivaa viikon jatkoa sinulle!

3 kommenttia: