25.4.2013

Projekti parveke

Meillä on iso lasitettu parveke kutakuinkin etelään. Unelma suorastaan, mutta tällä hetkellä vailla oikeaa käyttöä. Ensimmäinen tehtävä olisi viedä kaikki työkalut ja remonttitarvitkkeet pois ja siivota parveke kunnolla. Liekö kevätauringon syytä vai mitä, mutta tehtävälistan ensimmäiseksi pääsi tuolin ja pöydän hankkiminen. Onpahan sitten mukava paikka juoda kahvia ja suunnitella kokonaisuutta.


Kun meillä on myös sekalainen kokoelma erilaisia puutarhakalusteita, päätimme, että uusien ostamisen sijaan kunnostan olemassaolevat. Puun väriset olisivat kivoja, mutta kun osa on tiikkisiä, osa sinisiä ja osa mäntyisiä, on helpointa saada siisti ilme maalaamalla kaikki valkoiseksi.


Ensimmäiseksi maalasin Ikean ainakin 15 vuotta vanhat taittotuolit. Ostin niihin Tiimarista ihanan keväiset, vihreät istuintyynyt. Kiinnitysnauhat piti siirtää tyynyn sivuille, mutta muuten mitoitus osui juuri nappiin. Ohessa kuva tuoleista ennen hiontaa, pohjamaalia ja pintamaalia.


Sen jälkeen käsittelyyn pääsi tiikkinen laatikko. Laatikko on hankittu 8 vuotta sitten alunperin kylpyhuoneeseen lasten vaippapakettien säilytyspaikaksi. Sittemmin laatikko on etsinyt paikkaansa ja ollut välillä ulkona sateen ja säiden piiskattavana. Pohja oli niin lahonnut, että mies uusi sen kokonaan. Nyt laatikko sai uuden elämän parvekepöytänä. Aikamoinen muutos, vai mitä?


Parvekkeen saaminen mieleiseen kuntoon on aikamoinen projekti, mutta pikkuhiljaa, kaluste kerrallaan se saadaan valmiiksi. Raikkaita tekstiilejä (lue: kangasvuoren hyödyntämistä) ja enemmän kukkia kivoihin astioihin niin eiköhän se siitä. Nämä pelargoniat selvisivät hyvin talven yli. Yhtään nuppua ei vielä ole, mutta en ole huoissani, koska otin pelakuut vasta pääsiäisenä pois talviteloilta.


Aurinkoisia puuhasteluhetkiä!

3 kommenttia:

 1. Wau! Kyllä ilme muuttui. Valkoisella maalilla saa ihmeitä aikaan.

  VastaaPoista
 2. Tulipas hieno! Ei aina tarvitse ostaa uutta, kun vanhastakin saa maalaamalla ihan uudenveroiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fanny ja Jaana! Itse olen näihin tyytyväinen. Tuoleissa on kiva istua ja suunnitella parveke projektin seuraavaa vaihetta kahvia juoden.

   Poista