9.8.2013

Pari penaalia

Kuopukseni on tämän syksyn ekaluokkalaisia. Vielä muutama yö pitäisi jaksaa, ennenkuin pääsee kouluun. Vaikeaa jaksaa, kun reppu on ollut valmiina jo heinäkuun puolivälistä asti. Penaalin puuttuminen on vähän helpottanut odotusta, mutta nyt kun sekin on valmiina, ei enää millään jaksaisi odottaa.


En suostunut maksamaan 15 euroa melkein kivasta penaalista, joten tarjouduin ompelemaan hänelle koirapenaalin. Sen kuultuaan hänelle tuli kauhea kiire kaupasta kotiin (kiitos luottamuksesta, poikani, sinä selvästi uskot kykyihini!). Kangas on minun vanhoista canvas-housuista. Putkimallinen penaali oli suorastaan helppo ommella.Kerrankin vetoketju asettui mielestäni hyvin. Vetoketjun molempiin päihin ompelin pienet nauhan palat helpottamaan avaamista ja sulkemista. Nämäkin kaikki löytyi varastoistani.


Kuopuksen kanssa yhdessä etsimme netistä kuvia Tintin Milou-koirasta. Ajattelin, että se olisi piirroshahmona helppo toteuttaa, mutta miten väärässä olinkaan. Niin paljon pieniä yksityiskohtia ja kihara turkki asettivat omat haasteensa. Penaalin toiselle puolelle tuli Milou luu suussa...


... toiselle puolelle iloisesti haukkuva Milou.


Avaimenperä roikkuu koulurepun vetoketjussa, joten penaali sopii pojalle täydellisesti. Applikoidut kuvat eivät ole täydelliset, mutta mielestäni tunnistettavissa!


Kun kerran olin päässyt vauhtiin, päätin ommella kummipojallekin penaalin. Hän on vasta menossa esikouluun eikä suoranaista tarvetta liene vielä, mutta halusin toivottaa hänelle "iloa ja ahkeruutta koulutielle". Arvaatte varmasti yhdellä silmäyksellä, mistä hän pitää?


Penaali on tehty samalla idealla kuin Tintti-penaalikin, paitsi että kangas on poikien vanhoista farkuista ja applikaatiot valmiita kuvia. Vähän meni kyllä linnut eri järjestykseen kuin löytämässäni vihossa... Penaalin toiselle puolelle applikoin vielä kuningaspossun.


Kummasta sinä pidät enemmän: Angry Birds penaalista vai Milou penaalista?

2 kommenttia:

  1. Molemmat upeita mutta uskomattoman hienot milou- applikaatiot. Olet taituri! Niin, miksi meninkään ostamaan penaalin... Kiitos ideasta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria, ja ole hyvä! Kiva jos minä voin välillä jakaa ideoita eteenpäin.

      Poista