20.8.2014

Kesän satoa

Vettä tulee kaatamalla. Voi kaiketi sanoa, että syksy on täällä. On sopiva aika summata kesän satoa, ainakin villasukkien ja omenoiden osalta. Omenasato on alla olevassa kuvassa koko komeudessaan - yksi ainoa omena. Ei tule piirakkaa, ei paistosta, ei hilloa, ei mehua. Taidan nauttia sen sellaisenaan ja toivoa kovasti, että ensi vuonna omenoita olisi enemmän.


Halu kutoa villasukkia iski voimallisesti alkukesän viileinä sadepäivinä. Ilma oli niin harmaa, että Novitan Nallen karkkivärit melkein kiljuivat halusta päästä puikoille. Ja kieltämättä, lopputuloksena on aikamoisia karkkisukkia.


En todellakaan tiedä, kenelle nämä sukat päätyvät, perhe- tai tuttavapiirissä ei ole sopivan kokoisia jalkoja (kaikki sukat ovat 29-34 kokoa). Kerrankin kudoin vain mielen mukaan, nautin värien sommittelusta ja villalangasta puikoilla. Ehkä lahjoitan nämä koulun myyjäisiin, tuskin ne kuitenkaan käyttämättä jäävät.


Kesän satoa on myös tilaustyönä ompelemani nimikoitu viirinauha pienelle pojalle. Mitään aasinsiltaa muuhun postaukseen en keksi tähän hätään, joten yksinkertaisesti lisään kuvan tänne muistini virkistykseksi.


Nautitaan sateen ropinasta, sytytellään kynttilöitä, käperrytään sohvalle tekemään käsitöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti