12.8.2014

P niinkuin...

Pieniä koululaisia. Ei enää niitä kaikkein pienimpiä, mutta kuitenkin jännittyneitä lapsia ensimmäisenä koulupäivänä kesäloman jälkeen. P niinkuin päättyvät helteet, paluu arkeen.

P niinkuin sukunimemme ensimmäinen kirjain.


Kirjain on pahvinen ja sellaisena se on pyörinyt kotonamme etsien paikkaansa muutaman vuoden. Vihdoin sain sen päällystettyä harmaalla kivipestyllä pellavalla. Tällaisena meidän kirjaimemme on juuri sopivan rouhea eteisen valokuvaseinälle. Seinällä on vielä tyhjiäkin kehyksiä, koska matkakuvat, joissa olisi koko perhe, ovat rajallinen luonnonvara.


Joskus pieni pala kangasta, muutama pisto ja vähän liimaa saa ihmeitä aikaan. Tässä kuva lähtötilanteesta.


P niinkuin pojan tyyny. Kävin kesällä mökille kertyneiden kankaiden pinoa läpi. Kun tämä Linumin raidallinen kankaanpala osui käteeni, tiesin heti, että haluan siitä esikoisen siniseen huoneeseen tyynyn. Tyynyn paikka on valkoisessa nojatuolissa (katsotaan, kauanko se siinä pysyy), mutta sen verran orvon oloinen tyyny on, että se kaipaisi kaverikseen jonkun vielä sinisemmän tyynyn, mielellään kudotun.


Nyt sinistä väriä tuovat tyynyn kulmissa olevat tupsut. Oli yllättävän vaikeaa löytää kankaaseen sopivaa lankaa. Lopulta yhdistin SandnesGarnin Sisua ja jämäkerän Mondialin MerinoSportia (molemmat löytyivät varastostani) ja sain tupsun, jonka väri oli riittävän lähellä tyynyn värejä. Esikoinen on tyytyväinen, joten niin olen minäkin.


P on myös ne kaikki pienet arkea helpottavat asiat, jotka toimiessaan ovat suorastaan näkymättömiä. Meillä yksi niistä on peltinen purkki eteisen nurkassa. Hiekkapurkkiin pojat saavat tyhjentää kengissään olevat hiekat. Minun on paljon helpompaa tyhjentää purkki kuin imuroida koko eteinen. Hyväksi havaittu pieni juttu, jonka koristelin kirjoittamalla purkin kylkeen SABLE-HIEKKA-SAND liitutaulutarrasta leikkaamillani kirjaimilla. Jos mikään muu sana ei jää ensimmäisen vieraan kielen tunnilla mieleen, niin toivottavasti edes hiekka.


P niinkuin paljon iloa päivääsi ja puuhakasta elokuuta Sinulle!

1 kommentti:

  1. Onpas paljon hienoja ideoita ja toteutuksia :)

    Tuo eteisen hiekkapurkki on suorastaan nerokas!

    VastaaPoista