13.5.2015

The Liebster Award

Sain ja tartuin haasteeseen, johon Täti turkoosin inspis minut haastoi.

Haasteen tarkoituksena on saada näkyvyyttä pienemmille blogeille ja haastaa mukaan alle tuhannen lukijan blogeja. Se keneltä haasteen saat, on keksinyt itse 11 kysymystä ja vastaavasti sinä keksit 11 kysymystä niille joille haasteen laitat eteenpäin. 

1. Miksi bloggaat?
Blogini on päiväkirja tekemistäni töistä. Mutta koko blogimaailma on täynnä inspiraatiota, kannustusta ja ihania ihmisiä.

2. Lempi vuodenaika?
Ehdottomasti kevät. Silloin on lasteni syntymäpäivät, äitienpäivä. Lukukausi loppumaisillaan ja kesäloma ihan nurkan takana. Pulleita silmuja, kylvöjä, sirkkalehtien jälkeen ensimmäisiä oikeita lehtiä, nuppuja. Koko kesä valoineen ja lämpöineen on vielä edessä ja ajatuksissa kaikki suunnitelmat hyvinkin mahdollisia.


3. Paras kirpparilöytö?
Paras kirpparilöytäni ei varsinaisesti ole kirpparilöytö ollenkaan. Viime kesänä kävin Lahdessa Arjen aarteet -kirpparilla ja näin peltisen teerasian. Meinasin jo ostaa rasian, koska se herätti voimakkaita tunteita. Muistin, kuika lapsena kävimme isotätini mökillä lauantaiaamuisin kysymässä, onko kukko kiekunut. Yleensä se oli kiekunut, jättänyt muutaman karkin minun ja siskojeni nimillä varustettuihin peltisiin teerasioihin. Kiss kissejä, jääkarhukarkkeja, omareita tai kettukarkkeja. Kerroin siskolleni nähneeni kirpparilla samanoloisen rasian mutta jättäneeni sen sinne, koska ei se ollut aito ja alkuperäinen. Siskoni yllätti minut täysin. Hän sanoi, että hänellä on tuo kaipaamani rasia ja antoi sen minulle. Kiitos, siskoni! Pieni, hassu rasia, jonka pohjassa edelleen lukee nimeni, on nyt mökillä yöpöydälläni muistuttamasta isotädistäni ja hassusta kukosta, joka kesäisin kiekui lauantaiaamuisin.
4. Ällöttävintä mitä olet nähnyt kirpparilla myytävän?
En nauti kirppareilla kiertelystä. Minua ahdistaa kaikki se tavaramäärä, mitä siellä on tarjolla. Siksi en osaa lähteä yksilöimään yhtä tiettyä ällöttävintä asiaa, mitä olisin siellä nähnyt.

5. Unelmoitko, mistä?
Ehdottomasti, sillä ilman unelmia ihminen kuolee. Unelmoin sujuvasta, hyväntuulisesta arjesta. Unelmoin matkasta Englantiin, ehkä Downton Abbeyn kuvauspaikalle ja ratsastamisesta nummilla, yöpymisestä linnassa tai kartanossa. Unelmoin elämästä käsityöläisenä. Unelmoin omasta kasvihuoneesta. Unelmoin päivästä, jolloin blogillani olisi tuhat lukijaa, tai edes sata...  

6. Oletko koskaan eksynyt?
En muista koskaan konkreettisesti eksyneeni. Luen karttaa aika sujuvasti, lisäksi minulla on hyvä suuntavaisto. Omassa elämässäni olen sen sijaan joskus ollut hyvinkin hukassa.

7. Kaupunki vai maaseutu?
Sekä että! Asumme kaupungissa pienkerrostalossa ja nautin lasten lyhyestä koulumatkasta ja palveluiden läheisyydestä. Toisaalta, en ole koskaan asunut oikeasti maalla, en ole koskaan edes hyppinyt heinäkasassa, joten en tiedä, millaista se olisi. Minulle maaseutu on mökkeilyä, ja sellaisesta nautin ehdottomasti.

8. Kuinka rentoudut?
Mieluiten vaahtokylvyssä, lasi punaviiniä kaverina. 

9. Oletko maistanut mykysoppaa? Mitäs pidät siitä?
Tietääkseni en ole maistanut. Mitä se on?

10. Paras tapa lomailla?
Yhdessä perheen kanssa. Sopivassa suhteessa aktiviteetteja, rentoutumista, kulttuuria, "luksusta".

11. Lempikorusi?
Vihkisormukseni. Se on aina sormessani. Muuten käytän koruja vain harvakseltaan. Keskimmäinen kivi on mummiltani ylioppilaslahjaksi saamastani hänen vanhasta sormuksestaan, viereiset kivet mies antoi minulle 10-vuotishääpäivälahjaksi. Elämäni.


Sitten kysymyksiin.
1. Paras lapsuusmuistosi?
2. Lempimateriaalisi?
3. Mihin haluaisit matkustaa seuraavaksi?
4. Mieluisin urheilulaji?
5. Mikä on oudoin/erikoisin tapasi?
6. Mistä haaveilet?
7. Saavutus, josta olet eniten ylpeä?
8. Neula, puikot vai virkkuukoukku?
9. Inhottavin ja mieluisin kotityö?
10. Paljonko noin suurinpiirtein sinulla on lankaa?
11. Lempijäätelösi?

Haasteen heitän:

Vinksallaan
Kerroksia
Neulovat nakit
Purkautuu

Olen iloinen, jos otatte haasteen vastaan!

Ihanaa toukokuuta Sinulle!

3 kommenttia:

 1. Kiva kun vastasit haasteeseen! Mykysoppa on hmm, keittoa jossa on siis kaikkea mahdollista... siis mykyjä= veripalttu, eri sisäelimiä, taitaa olla lihaakin ja perunaa ja porkkanaa yms... Itse olen sitä maistanut aikuisena, kuulemma Savolaista perinneruokaa eli siis pitäisi olla minulle tuttua mutta en sitä ole lapsuudessani koskaan syönyt. Enkä tuon maistamisen jälkeen, ohjeita näkyy löytyvän kyllä jos soppaa haluaa kokkailla! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, mutta jäisi kyllä minulta syömättä. Maistaminenkin voisi tehdä tiukkaa. En pysty syömään edes verilättyjä saati mustaa makkaraa...

   Poista
 2. Kiitos haasteesta. :) Minä yritän... :D

  VastaaPoista