8.5.2015

Parvekkeen pehmusteiden päivitys

Parvekkeemme kaipasi kasvojen kohotusta. Siitä ei ole kuin kaksi vuotta kun ahersin parvekkeemme kanssa ja kunnostin vanhoja kalusteita. Täällä voit käydä katsomassa millaiselta siellä silloin näytti. Kalusteet ovat edelleen ihan hyvät, mutta parveke on lounaaseen ja aurinko on polttanut kaikki tekstiilit inhottavan näköisiksi. Ostin 90 cm Linumin raidallista puuvillakangasta ajatuksena, että päällystän pahimmin kärähtäneet pehmusteet uudelleen, ompelen loppukankaasta ehkä tyynyn.


Päästyäni kotiin olivat suunnitelmat jo muuttuneet. Päätinkin päällystää kaikki pehmusteet samalla kankaalla. Tämä kangas ja sen värimaailma ei ollut se, mitä lähdin hakemaan. Mielessäni oli ihan jotain muuta, mutta tämä kutsui minua, äänekkäästi. Vähän kikkailua kehiin ja kangas riitti juuri ja juuri kaikkiin pehmusteisiin.


Kaikki pehmusteet ovat nyt samanlaiset ja minä olen tyytyväinen. (Paitsi tuohon parvekkeen seinään, jonka edellinen asukas on maalannut melkeinpä sinapin keltaiseksi. Työn alla on selvittää sen a. maalaaminen, b. päällystäminen paneloimalla tai c. peittäminen jollain muulla konstilla.)


Lopuksi tein tyynyn vanhasta paidastani. Oranssi on melkein sama kuin Linumin kankaassa. Sain samalla kierrätettyä yhden erittäin huonosti istuvan paidan parempaan käyttöön!


Koko parvekkeella on yhtenäinen väritys ja ilme on mielestäni rauhallinen. (Tiedän toki, että terassimaton asennus loppuun asti ja halkopinon poistaminen parvekkeelta tekisi sekin ihmeitä parvekkeen ilmeelle. Josko seuraavan kahden vuoden aikana ;)


Sydämellistä äitienpäiväviikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Tyylikkäät pehmusteet; kiva ilme parvekkeelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pitko! Nyt vain odotetaan niitä parvekekelejä;)

   Poista
 2. Hei,

  kivan näköisiä töitä sinulla täällä. Kysyn kuitenkin eräästä vanhasta työstäsi vuodelta 2013. Eli miten olet kiinnittänyt virkattuun kassiin tuon vuorikankaan, liimalla vai käsin ompelemalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ommellut vuorin yläreunasta käsin kiinni virkattuun kassiin. Pieniä pistoja tavallisella ompelulangalla, jäävät hyvin piiloon. Ja melkein kaksi vuotta on jo kestänyt, tosin kertaakaa en ole kassia pessyt.

   Poista
 3. Tulipas kerralla raikas ilme :) Kaunis partsi muutenkin.

  VastaaPoista