11.12.2015

Taikaa ja peitetarinoita

Joulun taikaa. Se hiipii kotiin pikku hiljaa joulusuunnitelmien edetessä ja joululahjojen valmistuessa, glögiä juodessa ja kynttilöitä poltellessa, jouluradiota kuunnellessa. Nallen Taika -langasta kudoin anopille lahjaksi sukat (3mm puikoilla 64 silmukkaa). Jotain taikaa näissä on, koska ensi alkuun lanka tuntui suorastaan kamalan väriseltä. Grafiitin harmaan kanssa sukista tuli kuitenkin mielestäni iloisen värikkäät, mutta silti hillityt.


Taikaa on joulukuun aamuissakin. Silloin juon aamukahvini punaisesta Taika-mukista, muina 11 kuukautena juon sen valkoisesta.


Taikaa tarvitaan, jotta pystyy piilottamaan kaikki perheenjäsenten lahjojen tekotarpeet ja keskeneräiset työt, mutta myös oikean koon arvioimisessa, minä kun yleensä sovitan kaikkea matkan varrella. Kyllä, annan tänäkin vuonna kaikille yhden itse tekemäni lahjan, jonka olen tehnyt kaikilta piilossa, koska jos työt nähdään etukäteen, ei aatossa ole enää mitään yllätystä. Kuopukselle ompelin uuden kylpytakin. Hän oli pari kuukautta sitten valitsemassa kangasta, mutta joko hän on unohtanut sen tai diplomaattisesti jättänyt kysymättä, että milloin äiti teet mun kylpytakin valmiiksi. Peruskylpytakki perusfroteesta isoveljen takkia mallina käyttäen. Toivon kylpytakin olevan sopivan kokoinen.


Kuopuksen toivomuksesta ompelin selkään numeron 1 ja applikoin sen kullanvärisellä langalla. Valmiin takin nostin laatikkoon, jossa vielä kuukausi sitten oli ihan muuta tavaraa. Nyt laatikko on esillä makuuhuoneen lattialla, en edes yritä piilottaa sitä, koska kuopus ei todellakaan arvaa sen sisältöä.


Esikoiselle kudoin lapaset Filcolanan arwetta classicista (2½ puikoilla 54 silmukkaa). Lanka jäi yli hänen sukistaan. Kun sukat olivat hänellä ekaa kertaa jalassa, hän sanoi: "Äiti, näin pehmeitä kaikkien vaatteiden pitäisi olla." Tiesin heti, mistä langasta tekisin seuraavat lapaset. Oikeasti nämä julkisesti kudotut ja sovitetut lapaset ovat vain peitetarina niille toisille lapasille, joita kudon hänelle yön pimeinä tunteina ja joita piilottelen vaatekaappini perukoilla.


Paljon on vielä lahjakäsitöitä kesken, mutta onhan tässä vielä aikaa. 13 taianomaista yötä jouluun!

3 kommenttia:

 1. Joulun taikaa!
  Kylläpä muuten tulikin kauniit noista anopin sukista. Harmaa antaa mukavan kehyksen väreille.
  Minäkin olen yrittänyt tehdä itse lahjoja. Tosin en enää nykyään niin paljon kuin ennen. Itse tehdyn lahjan mukana tulee mielestäni paljon lämpimiä ajatuksia.
  Ihanaa joulun taika-aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ihania jouluasioita. :) Ehkäpä perhe ymmärtää, miten tärkeitä joulusalaisuudet ovat, ja jättää siksikin tonkimatta piiloja... ;)

  VastaaPoista