2.2.2016

Umaru hupullinen viitta

Siskon tyttö täytti 17 vuotta. Tuo pieni tyttö, joka aikoinaan teki minusta tädin! Tyttö on aina kulkenut omia polkujaan ja kulkee varmasti jatkossakin. Omaperäinen oli hänen lahjatoiveensakin: hupullinen viitta mallia Umaru. Sain kuvan amazon.comissa myytävänä olevasta viitasta, mutta aikataulu ei antanut myöten sen tilaamiseen. Yhden kuvan perusteella ryhdyin toteuttamaan tytön toivetta.

Ensin piti löytää murrettua oranssia fleece-kangasta. Kangastukusta Hyvinkäältä löytyi, ja sain sen nopeasti heti seuraavana päivänä (ajoin hakemaan sitä). Joskus aikataulut ovat tiukkoja eikä ole aikaa odottaa Matkahuoltoa tai muita kuljetuksia ; ) Ajomatkan aikana ehdin mietiskellä, miten viitan toteuttaisin.


Aika monta sovitusta tein itselleni ja esikoiselle. Vaikka malli sinällään on hyvinkin yksinkertainen, piti siitä saada niin sopiva, että sitä voi oikeasti käyttää. En ole ennen päällystänyt metallinappia fleecellä. enkä kyllä ommellut hamsterin korviakaan. Hupun ja viitan sauman piilotin nauhan taakse, samalla sain ripustuslenkin ommeltua viittaan. Mielenkiintoinen projekti, sain pyöritellä kangaspaloja, pähkäillä ja löytää ratkaisuja kysymyksiin!


Animet ovat minulle melkeinpä tuntemattomia, mutta jotain taisin tehdä oikein: siskon tyttö oli niin tyytyväinen lahjaansa, että istui koko loppuillan viitta päällään. Parempaa kiitosta ei tekijä voi toivoa.


Loppuun vielä itselle muistiin yksi kuva viitasta takaa päin.


Mielenkiintoista helmikuuta kaikille!

4 kommenttia:

 1. Vähän erikoisempi työ, mutta hieno tuli. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Aurinkokujalla! Kiitos viestistäsi, nyt löydän sinunkin blogiisi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hauska se on, vaikka en edelleenkään ole varma onko kyseessä hamsteri vai kettu vai jotain ihan muuta.

   Poista