27.1.2016

Happy boxers

Happy socks - iloiset sukat. Tunnetteko? Niitä iloisen kirjavia hassuja sukkia, joita tällä hetkellä näkee siellä täällä? Niitä ajattelin, kun ryhdyin ompelemaan pojille kalsareita. Mutta iloiset kalsarit ei kuulosta yhtään niin kivalta kuin happy boxers, joten happy boxers it is.


Kierrätämme melkein kaikki vaatteet isoveljeltä pikkuveljelle, mutta kalsareiden osalta hyväksyin kuopuksen ilmoituksen, että "minähän en toisen vanhoja kalsareita jalkaani pistä". Olo oli kuin tehdastyöläisellä kun leikkasin ja ompelin kahdelle pojalle alushousuja. Kivaa oli ommella pitkästä aikaa, ja täytyy myöntää, syntyi jotain erittäin hyödyllistä ja tarpeellista!
Ostin Eurokankaasta 1,5 metriä trikoota ajatuksena, että tästähän syntyy pöksyt jos toisetkin. Ihan niin riittoisaa kangas ei kuitenkaan ollut. Kaivoin vanhoja varastoja, käytin kaikkia mahdollisia tilkkuja ja jämäpaloja, leikkasin kaksi pieneksi jäänyttä t-paitaakin. Mielestäni syntyi happy boxers!


Kuopuksen mielestä tein sirkushousuja, esikoinen sen sijaan oli ikionnellinen, kun hänen lempikankaastaan syntyi melkein kokonaiset boxerit. Kierrätetty kuminauha oli piste iin päälle!


Piirsin kaavan pari vuotta sitten P.OP in boxereita mukaillen. Tein sillä kuopuksen housut,kaavaa suurentamalla sain tehtyä esikoiselle. Poikien alusvaatelaatikot ovat hetkeksi aikaa täytetyt.


Vieläkin jäi entistä pienempiä jämäpaloja trikoota. Mitäköhän niistä tekisin?

4 kommenttia:

 1. Voi vitsi miten hienoja ja iloisia! Mahtavaa kun vielä kierrätystäkin mukana.

  VastaaPoista
 2. Oi, miten hienoa ja hauskaa ja ahkeraa! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistanne! Kaikista housuista tuli erilaisia, mutta kyllä tämä aikamoista sarjatyötä oli. Haaveet peitetikkikoneesta eivät ainakaan haalenneet tämän projektin edetessä.

   Poista