15.1.2016

Always relevant

Näin ananan blogissa ihanan pipon. Kun pipoa vielä kehuttiin, että "ei kutita ja lämmittää korvia", tiesin tarvitsevani (lue: haluavani) sellaisen. Mielestäni jossain todettiin vielä, että poninhäntäkin mahtuu pipon alle. Tässä linkki ananan blogin kuviin ja selkeään ohjeeseen, jolla pipon kudoin. Ja kyllä, siitä tuli uusi lempipiponi. Alla olevassa kuvassa pipo on tietysti puettu väärin, mutta kun pojat ottivat kuvan, eivät he älynneet kiinnittää tuollaiseen huomiota.


Elämän haasteiden keskellä halusin jotain ihanaa lankaa, lohtulankaa. Snurresta tarttui mukaan Madelinetosh tosh sockia (värit Mica ja Antler). Minulle aivan uusi tuttavuus, mutta aivan mahtavaa lankaa kutoa ja niin kauniit värit. Hinta tietysti on mitä on, mutta joskus elämässä tarvitsee luksusta.


Olen käyttänyt pipoa nyt vajaan viikon verran ja harmikseni se on venähtänyt! Jopa liian isoksi. Osaako joku viisaampi sanoa, mistä se johtuu? Alunperin väärästä koosta vai liian tiukasta / löysästä käsialasta? Käytin 2,75mm puikkoja, minkä pitäisi olla sopiva. Olen käyttänyt pipoa lumisateessa, mutt kyllähän pipon ja villalangan pitäisi se kestää. Joudun ehkä purkamaan pipon ja tekemään sen uudestaan vähän pienempänä. Onneksi on ihanaa lankaa, niin se ei harmita ihan niin paljoa! Rentouttavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Kaunis! Minäkin muuten huomasin harmikseni, että ihana keltainen piponi venähtää käytössä. Purkamista harkitsin, mutta ajattelin pestä pipon ja katsoa, josko se menisi vähän kasaan...
  Eikö olekin niin, että haasteiden keskellä käsitöiden tekeminen rauhoittaa mieltä :)
  Kauniita talvipäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Maria, taidan tosiaan pestä pipon ennenkuin puran sen ja teen uudestaan. Ja kyllä, nimenomaan kutominen rauhoittaa mieltä, vaikka ulkona on kyllä nyt niin kauniin lumista että kunnon reipas kävelykin tekee saman. Ulos lähteminen on usein paljon hankalampaa kuin parin rivin kutominen...

   Poista
 2. Onpa muuten nätti pipo, taatusti lämminkin! Toivottavasti seuraava on parempaa kokoa, jos päätät uusia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin on, eikä kutita! Korvatkin pysyy hyvin peitossa!

   Poista