3.1.2016

Hyvää uutta vuotta 2016!

Uusi vuosi tuo mukanaan uudet kujeet. Ehkä niin, mutta ensin on pistettävä vuosi 2015 pakettiin ja esiteltävä viimeiset käsityöt, ne, joita tehtiin salassa ja piiloteltiin aattoon asti. Esikoinen toivoi uusia pöllölapasia pieneksi jääneiden tilalle. Se toive oli helppo toteuttaa. Horatio & Orenin ohjeella ja HjerteGarnin Vidal Alpacasta syntyi ihanan pehmeät pöllölapaset. Poika haluaa ehdottomasti pitää lapasia ohjeen mukaisesti "väärissä käsissä" niin, että pöllön etupuoli on kämmenen puolella. Sama se, hyvin lämmittävät niinkin.


Mies toivoi vähän ohuempaa golfpipoa, reilusti korkeaa ja isolla tupsulla. Tämä toive olikin jo vähän vaikeampi. Ohuita lankoja tietysti on vaikka kuinka, mutta sopivien värien löytäminen oli hankalampaa. Lopulta päädyin virkkaamaan pipon Onion knit :in Nettle sock yarnista (nokkoslanka oli miellyttävä uusi tuttavuus, kunhan ensin pääsin sinuiksi sen kanssa), raidat ja tupsun tein HjerteGarnin 4Sock-langoilla. Mies on erittäin tyytyväinen (ohuempi golfpipo pääsi heti talven keskellä käyttöön), niinpä olen minäkin, vaikka virkatun pipon tekeminen ilman sovituksia oli suorastaan pelottavan jännittävää.

 
Perussukkia ei ole koskaan liikaa, niinpä tein miehelle vielä sellaisetkin. Harmaa 7veikkaa, raidat piposta ylijääneitä 4sockeja kaksinkertaisena.


Lopuksi vielä mielestäni yksi joulun hauskimmista lahjoista. Tämä ei ole varsinaista käsityötä - jynssääminen juuriharjalla rystyset verillä kun ei taida täyttää käsityön kriteereitä...  Löysin läheisen tenniskentän ulkopuolelta pitkäksi lyötyjä palloja. Osa palloista oli niin sammaloituneita, että ovat tainneet olla hylättyinä pidemmän aikaa. Mieleeni tuli heti siskon mäyräkoira. Pallohullu koira, joka ei ikinä kyllästy juoksemaan pallon perässä. Mutta se myös "tappaa" tennispallot raatelemalla ja kuorimalla ne, joten palloja kuluu. Tolun ja juuriharjan avulla palloista tuli siskon mäyräkoiralle täydellinen lahja -56 tennispalloa raadeltavaksi!


3 kommenttia:

 1. Nuo pöllölapaset on kyllä ihanat <3 Tuossa pallokasassa riittää hetkeksi raadeltavaa :D

  VastaaPoista
 2. Ihania lahjoja, ja ihan mahtavat kuvat pöllölapasista! :D

  Meidän koirat ehkä sekoaisivat tuosta pallomerestä... :D Ja meilläkin mäyräkoira kuorii tennispallot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllöt on vaan ihania, ihan niinkuin palloja raatelevat koiratkin ;)

   Poista