13.1.2019

Vuodenaikahaaste: talvi

Huovutetut tumput. 100 prosenttista islantilaista villaa. En tiedä, onko olemassa mitään talvisempaa kuin huovutetut tumput, siksi osallistun näillä tumpuilla Tavaroiden taikamaailman Vuodenaikahaasteeseen. 


Lapaset on helppo ja nopea kutoa (itselle muistiin: 6mm puikot ja 38 silmukkaa). Siksi ihmettelen, miten on voinut kestää kolme vuotta lankojen ostamisesta näiden tekemiseen? Onneksi langat eivät marinoituessaan yleensä mene miksikään. Se nyt vielä puuttuisi, että tulisi lankahävikkiäkin.

Jos nyt ostaisin lankaa, ostaisin ehdottomasti suomalaista villaa. Pidän tästä LettLopista, pidän todella paljon, mutta ajatus siitä, että suomalaisesta villasta jopa puolet hävitetään, tuntuu järkyttävältä (lue lisää esim täältä). Ja vain siksi, että siitä ei olla valmiita maksamaan riittävästi. Se saa minut hyvin surulliseksi. Kunhan ostolakkoni on takanapäin ja seuraavan kerran oikeasti tarvitsen lankaa, aion ostaa suomalaista villaa.


Huovutuksen kanssa saa aina toivoa parasta ja varautua pahimpaan. Pesin nämä kaksi kertaa 40 asteessa, ennenkuin ne olivat huopuneet sopivasti. Tumput on tänään testattu ulkona ja olen oikein tyytyväinen.

 
Tämä oli Vuodenaikahaasteen viimeinen etappi. Johanna, kiitos hauskan ja mielenkiintoisen haasteen emännöimisestä. Haasteessa oli sopivasti tehtäviä sopivalla aikajänteellä ja ohjeet olivat riittävän väljät monipuoliselle osallistujajoukolle. Oli kiva osallistua. 


9 kommenttia:

 1. Ihanan talviset ja lämpimät lapaset oletkin saanut aikaiseksi. Mukavaa tammikuun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivon pakkaspäiviä, jotta tumpuille tulee oikeasti käyttöä.

   Poista
 2. Ihanat lapaset! Nämä kuuluvat talveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huovutetut lapaset kuuluvat talveen yhtä lailla kuin juhannus kesään!

   Poista
 3. No nämä kuuluvat kyllä talveen ehdottomasti! Aivan ihanat tumput. Ihanaa kun olet ollut haasteessa mukana. <3 :) Helmikuussa sitten vielä viimeinen kooste ja pieni arvonta haasteen suorittaneiden kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo on ollut minun puolellani. Jään odottamaan talven koostetta ja mahdollisesti seuraavaa haastetta ;) TajunnanvirtaKAL:iin nyt ainakin osallistun.

   Poista
 4. Tumput on kyllä hienot! Kiitos tuosta mielenkiintoisesta villa-linkistä, tämä tieto oli mennyt minulta ihan kokonaan ohi (langan kulutus on kyllä itsellä niin hidasta, että ei huolta etteikö ostolakkoa olisi vuotta takana kun tarve tulee).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minultakin - tähän asti. Kyllä minullakin langat riittävät ostolakon loppuun ja pitkälti sen ylikin, ei siitä huolta, mutta joku päivä ne loppuvat. Ja sitten ostan vain suomalaista Suomessa käsiteltyä villaa. Kuulemani mukaan Novitan Suomivilla-langassakin on vain 30 prosenttia suomalaista villaa ja sekin kierrätettän Englannin kautta. Älytöntä.

   Poista