15.3.2019

Kuinka piposta tuli sormikkaat

Jouluna 2015 virkkasin miehelle pipon. Yritin noudattaa kaikkia hänen toiveitaan ja pipo pääsikin heti käyttöön. Sen jälkeen sitä ei juurikaan ole näkynyt kaapin ulkopuolella. Kuukausi sitten mies lopulta myönsi, ettei se ole kaikkein mieluisin. Hetken mietin, että olisin lahjoittanut pipon hyväntekeväisyyteen, mutta kun lahjoittaa jotain hyväntekeväisyyteen, ei voi koskaan tietää, päätyykö tavara käyttöön vai roskiin. Pipo oli Onion knit: in ihanaa nokkosilla vahvistettua villalankaa, joten samalla kun halusin käyttää ihanan langan itse uudelleen koin sen myös vastuullisemmaksi.

Samoihin aikoihin mies ilmoitti, että hänen hanskojensa vuorit olivat kuluneet hyvin ohuiksi ja että hänellä olisi käyttöä ohuille sormikkaille hanskojen sisään. Asia oli sillä selvä, pipo meni purkuun ja aloin kutoa miehelle sormikkaita.


Vähän villithän näistä tuli, mutta halusin käyttää pipon raidoissa olleet lyhyet pätkät pois. Ajattelin, että ne eivät hanskojen alta kuitenkaan näy. Resorin tein hillitympänä, koska se saattaa näkyäkin.


Miehen mielestä näistä tuli erittäin hyvät. Toisaalta, niin hän sanoi pipostakin reilu kolme vuotta sitten ja vasta arjessa huomasin, että pipo jäi käyttämättä, joten pieni epäilys jyskyttää takaraivossani. Toivotaan, että nämä kierrätyssormikkaat pääsevät ahkeraan käyttöön.


Muutama pieni nöttönen lankoja jäi vielä yli. Ennen keräsin langat jämien jämät -purkkiin ja ihmettelin, miksi ihmeessä niitä(kin) säästin. Vasta äskettäin ymmärsin, että ne ovat erinomaisia pätkiä parsintaan. Kun lapset eivät enää tarvinneet Autot-peltirasiaansa, omin sen itselleni. Se on täydellisen kokoinen parsintasienelleni ja -langoille. Siivoaminen ja raivaaminen kotonamme ei etene mitään päätä huimaavaa vauhtia, mutta nyt ovat ainakin parsintatarvikkeet järjestyksessä. Tai no, neulatyyny odottaa vielä uusimista, mutta ei mietitä sitä nyt. Keltainen Autot rasia, minun parsintalaatikkoni, kaikessa kummallisuudessaan pidän tästä todella paljon.


On viikkoja, kun tuntuu, että mikään ei suju. Tällä viikolla taas tuntuu, että kaikki on sujunut. Koiranulkoiluttajakaveri löysi irronneen kengänpohjani ja suutari lupasi korjata kenkäni! Liekö taivaankappaleet sopivissa kohdissa vai mikä, mutta hapanjuurileipänikin onnistui paremmin kuin koskaan aikaisemmin.


Toivottavasti Sinunkin viikonloppusi sujuu suotuisissa merkeissä.

6 kommenttia:

 1. Tuo on hyvää kierrätystä! Sormikkaat ovat tosi hienot ja eiköhän noita tule käytettyä, kun saa joko pitää raidat näkyvillä tai näkymättömissä hanskojen suojassa :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ainoa haittapuoli on se,että lankavarasto ei ainakaan pääse pienenemään ;) Mukavaa viikonloppua Sinullekin!

   Poista
 2. Aivan ihanat sormikkaat! Minun ostolakko on kestänyt kohta 8kk. Vaikka olen neulonut isojakin töitä ostamatta uutta lankaa, tuntuu, että lanka ei vähene yhtään. Mutta, yritän olla olematta vihainen itselleni kaikesta aiemmin ostamstani. Mukavaa viikonloppua ja kiitos kivasta blogista! T. Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Noora. Hieno suoritus sinultakin tuo melkein 8 kuukauden ostolakko. Itse olen huomannut, että 8kk on aivan liian lyhyt aika vanhojen varastojen loppuun käyttämiseen. Kaikkea löytyy edelleen, langoista pesuaineisiin. Olet niin oikeassa, että ei kannata olla vihainen sille, miten on toiminut joskus aiemmin. Harmistuksen hetkellä voi olla miettiä vaikka sitä, miten paljon pienempi lankavarasto on 8 kuukauden ostolakon jälkeen verrattuna siihen, jos olisit jatkanut entisen kaltaista elämää nuo 8 kuukautta. Tsemppiä lakkoiluun ja lankojen kulutukseen.

   Poista
 3. Ihanat sormikkaat, tosi hauskan väriset. Toivotaan, että pääsevät kovaan käyttöön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ainakin toistaiseksi ovat olleet joka päivä käytössä - ja tietysti ilman niitä päälihanskoja ;)

   Poista