30.1.2011

Nukelle villatakki ja hellemekko

Isohkolta vaikuttava kasa hempeän värisiä pieniä lankakeriä odotti tuhoamista, kuten edellisessä kirjoituksessa vihjasin. Tarkoituksena oli tehdä niistä isoäidinneliöitä ja sitten peitto nukelle, mutta eipä langat riittäneet alkuunkaan. Ei, vaikka sain täydennystä siskoltani (kiitos isosisko!). Ostin jämälankojen seuraksi kerän kaunista vihreää Nalle aloeveraa, mutta siitä tehtyjä neliöitä en saanut istumaan värien puolesta olemassa oleviin neliöihin.

Tarkoituksena oli antaa peitto lahjaksi serkun tytölle, joka juhlii 6-vuotissynttäreitään viikon kuluttua. Suunnitelmiin tuli muutos ja ajatus peitosta muuttui nuken villatakiksi, langat kun edelleen kutsuivat minua ja lahjakin puuttui vielä.

En löytänyt sopivaa mallia, joten arvioiden ja kokeillen lähdin liikkeelle. Muutama kohta olisi ehkä kannattanut purkaa ja tehdä uudestaan, mutta koska kyse on kuitenkin vain nuken villatakista, en viitsinyt. 76 pääteltävää lankaa ja takki oli valmis!


Sammaleenvihreät plyysihousut olen tehnyt jo aiemmin. Niihin on applikoitu vaalean vihreä tähti. Nyt housut saivat niihin sopivan yläosan. Mielestäni takista tuli kaunis, ei täydellinen, mutta jotenkin ihanan karkkimainen. Mietin jopa, että pitäisin sen itse. Koska Lissu (kuvassa esiintyvä oma vanha nukkeni) kuitenkin asuu poikien huoneen hyllyssä, taidan tehdä Lissulle enemmän poikien värisen takin, nyt kun tiedän silmukoiden määrät jne.

Ompelin takkiin ihan oikeat nepparit, napit ovat vain koristeena. Nappilistasta olisi tullut mielestäni liian leveä, jos olisin tehnyt siihen oikeat napinlävet. Toivottavasti tein oikean ratkaisun ja nepparit kestävät käytössä. Jotenkin alkoi mietityttää, koska eihän kukaan tunnu enää käyttävän perinteisiä neppareita!

Pieniä lankakeriä jäi vielä. Siksi tein samaan settiin vielä villasukat. Lissu on reilumpi kuin nykyiset baby bornit ja vastaavat, joten sukat eivät mahdu Lissulle. Hiukan jännittää, että miten sukat ja villatakki oikeasti sopivat saajan nukelle.

  
Kevät on jo ihan kulman takana, joten tein lahjaan mukaan vielä hellemekon. Mekko on toteutettu soveltaen Anne Grethe Gaaserudin kirjasta Nuken omat vaatteet löytää ohjetta.


Olen tyytyväinen koko tähän projektiin, aina ajatuksesta toteutukseen saakka. Hyödynsin kotoa valmiiksi löytyviä materiaaleja (lukuunottamatta yhtä lankakerää, jota olin ihastellut muutenkin) ja vaikka muutaman kerran mietin, että tästä tulisi kiva jos lisäisin sitä ja sitä, keksin ratkaisun menemättä kauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti