12.9.2011

Punavalkoisia pehmopossuja

Pojat ovat udelleet, että milloin se joulu oikein tulee. Olivat äärimmäisen innoissaan, kun kerroin, että kolmen kuukauden kuluttua joulukalenterista on avattu jo monta luukkua. Sen kunniaksi, tai ajan kulumista nopeuttaaksen, he halusivat kuunnella joululauluja. Niitä on nyt kuunneltu melkein viikon verran autossa. Pidän joulusta, mutta näin aikaisin en ole vielä koskaan aloittanut joulun odotusta.

Joulu mielessä tein ensimmäiset jouluaiheiset käsityöni. Olen parina viime vuonna ommellut pehmopossuja. Paljonkin. Malli on omani, mutta alkuperäinen idea tuskin on. Olen varmaan saanut ajatuksen nähtyäni mailegin pehmopossuja.


Näitä on ollut hauska ripustella sinne tänne ja kiinnittää lahjapaketteihin nauhojen sekaan kortin kanssa. Kankaina käytin tällä kertaa mm. Linumin ja Greengaten puuvillakankaita, mukana oli myös muita iloisia punavalkoisia kankaita. Possut on täytetty vanulla ja niiden silmät on maalattu.


Possuja ommellessani mietin, että mikä oikeastaan onkaan se oikea "joulun punainen"? Onko se kirkas punainen, vai oikein syvä tummanpunainen? Vai riippuuko se siitä, mihin väriin sen yhdistää? Vai mikä on materiaalina? Vai kuosina? Pidän tummanpunaisesta villasta ja pellavasta, mutta jotenkin siitä tulee niin raskas, että sikäli punavalkoinen on ehkä kuitenkin enemmän mieleeni jouluvärinä, ei pelkkä joulun punainen, mikä se sitten onkaan.

Mitä pidätte possukoista, eikö näistä tulekin hyvälle mielelle? Röh röh?

2 kommenttia:

  1. Oi miten söpöjä! Kyllä tulee hyvälle mielelle.
    Olen huomannut, että minun joulunpunaiseni sävy vaihtelee, joskus kirkas, joskus tumma, joskus ihan viininpunainen. Mutta ei vaaleanpunainen. Paitsi yhdistettynä tummien kanssa...

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania possuja! Täpläinen on oikein veikeän näköinen.

    VastaaPoista