1.10.2011

Villaisia asusteita

Syksy on täällä. Lokakuu. Niin kauniita ruskaisia lehtiä ja vähän kirpeyttä aamussa. Perjantain lämpöennätyksen jälkeen saa vihdoin kaivaa lämmintä sormille ja varpaille. Ja täydentää asustevarastoja.

Kuopuksen jalka on kesän aikana kasvanut noin kahdella numerolla. Ei siis ihme, että villasukat ovat auttamattomasti pienet. Toivomuksena oli sinistä ja valkoista. Aiemmista epäonnistuneista kokeiluista huolimatta ryhdyin taas tekemään raitoja. Onnistuen siinä edes kohtuullisesti. Tuloksena perusvillasukat 7 veljeksen jämistä. 4 puikoilla 40 silmukkaa, tuli aika sopivat. Aikaa meni lähinnä päättelyyn. Ja lankaa kului 55 grammaa.Esikoinen tilasi jo viime vuonna läppälapaset. Varmaan niillä on joku parempikin nimi, mutta noin meillä kutsutaan torimummon hanskoja, joissa sormet saa tarvittaessa piiloon läpän alle lämmittelemään. Jämälankalaatikosta löytyi muutama pieni kerä Lanettin grafiitin harmaata villalankaa, joten ei muuta kuin puikot heilumaan. Monen sovituksen ja usean päätellyn langanpään jälkeen esikoinen totesi: "Nää on hyvät. Sit vaan laitat niihin sen Hero Factoryn merkin. Keltaisella. Tohon kohtaan." Mitäpä noin selkeään tilaukseen voi muuta sanoa kuin: "Joo-o."


Langat ovat ilmeisesti kahta eri värierää, sen verran sävyeroa niissä näkyy. Mutta ei ainakaan silmiinpistävästi, joten ei haitanne. Hero Factoryn merkin kirjailin jollain keltaisella pätkällä, minkä löysin laatikosta. Vähän tuosta merkistä tulee Batmanin lepakkomerkki mieleen, johtunee värivalinnoista, mutta kun se kelpasi hyvin pojalle niin kelpaa minullekin.


Kudoin lapaset 2½ puikoilla, halusin ohutta mutta kuitenkin suht tiivistä pintaa. Pitkään aikaan en ole niin ohuita käyttänytkään. Oli mukavaa, näin pienessä työssä valmista tulee kuitenkin kohtuullisessa ajassa. Varren kudoin 1o kiertäen 1n, toivottavasti pysyy napakkana. 41 grammaa sain kulutettua jämiä pois.


Saman syssyyn tein vielä lapaset 4-vuotiaalle kummipojalle. Tummansinisestä Nallesta valkoisilla raidoilla ja tähdillä koristeltuna. Kulutus huikeat 37 grammaa.


Pidän Novitan Nalle ja 7 veljestä langoista. Niitä on niin hyvin tarjolla. Ruokakaupassa käydessä on kiva piristää itseään kukkien ja lehtien sijasta parilla lankakerällä. Mutta. Olen kyllästynyt siihen, miten nopeasti lanka nyppääntyy. Haluan kokeilla jotain muuta. En aseta itseäni langanostokieltoon, mutta ensin haluan kuitenkin kuluttaa vielä lisää olemassa olevia jämiä pois. Ja toteuttaa kuopuksen tilauksen koiralapasista. Vielä en tiedä miten, mutta ehkäpä saan häneltäkin tarkat ohjeet...

Aurinkoista lokakuuta kaikille lukijoilleni!

1 kommentti:

  1. Todella hienot nuo läppälapaset! Minä en ole niitä osannut tehdä..
    Nyt sukka puikoilla täällä, syksy aina innostaa kutomaan.
    Minäkin pidän 7veljesten langasta, sitä on huoletonta aina pestä koneessa muun pyykin mukana;)

    VastaaPoista