2.2.2012

Fleece kaulurit lapsille

Pakkanen paukkuu ja viima meinaa mennä jokaisesta pienestäkin vaateraosta sisään. Nenää kipristää ja posket tuntuvat jäätyvän. Kun lapset eivät enää suostu käyttämään kypärämyssyjä, on ollut vaikeaa pitää heidän kaulansa ja leukansa lämpiminä. Vaan eipä ole enää! Ompelin lapsille fleecekaulurit. Sinällään hyvinkin helppo ja nopea työ: leikata fleecestä kolmiomallinen pala, huolitella ympäri saumurilla, vielä pari palaa tarranauhaa ja valmista on.


Tai olisi, mutta aina sitä haluaa vähän kikkailla, viritellä, tuunata, personoida. Esikoinen on monen muun eskarilaisen tavoin hullaantunut Star Wars:iin. Kaikissa muodoissaan. Kun muistin minulla tallessa olevan Jedi-paikan ja ehdotin sen kiinnittämistä kauluriin, alkoi poika innostua. Yksinkertainen fleecen pala muuttui ihanaksi Star Wars kauluriksi, jota piti heti päästä näyttämään kavereille.


Kuopus ei vielä niin paljon ihaile Star Wars:ia, mutta Angry Birdsejä sitäkin enemmän (mitä Suomen kielioppi sanoo, meneeköhän noi taivutukset ihan noin...). Kävin vähän aikaa sitten ostamassa Angry Birds -kangasta erääseen toiseen projektiin, onneksi kankaasta liikeni muutama lintu ja edes yksi possu, itse kuningas, kuopuksen kauluriin.


Yhden linnun kiinnitin vielä niskan puolelle, tarranauhan viereen. Näin possu saadaan kunnolla piiritettyä! Kaulan puoleiseen kappaleeseen ompelin pidemmän palan tarranauhaa, jotta kaulurin saa säädettyä löysemmälle tai kireämmälle tarpeen mukaan.


Kaulurit on todettu helppokäyttöisiksi ja lämpimiksi, joten pidän tätä onnistuneena projektina. Lisäksi ne ovat mielestäni aika hauskat. Nyt pitäisi enää ratkaista lasten pohdinta: "Jos Angry Birdsit ja Star Wars taistelee, kumpi voittaa?"

1 kommentti: