6.2.2012

Kypäräpussit

Viikonloppuna mökillä. Niin kauniin talvista. Valitettavasti ei kuitenkaan pelkkää tunnelmointia takkatulen ääressä - paljon aikaa käytettiin (taas kerran) putkien sulattelemiseen. Saatiinhan ne suliksi ja mitään vahinkoa ei vielä tunnu syntyneen, mutta kyllä se on niin turhauttavaa hommaa, ja pelko uudelleen jäätymisestä lamaannuttaa ainakin minut ja saa kiukkuiseksi ja kärttyiseksi. Ja saa pelkäämään säätiedotuksia ja luvattuja pakkasia....

Mutta se siitä. Lauantaina kävimme laskettelemassa ja pojat pääsivät koekäyttämään uudet kypäräpussinsa. Kypäriä on ollut hankala kantaa hanskat kädessä, varsinkin kun pitäisi kantaa vielä lasit ja kypärämyssytkin. Siksi ompelin pojille kypäräpussit, ja kuinka ollakaan, Angry Birds aiheiset...


Äidin logiikalla nyt kaikki tavarat pysyvät hyvin tallessa. Lasten elämässä se saattaa tarkoittaa yhtä asiaa lisää hukattavaksi. Aika näyttää, kuinka tulee käymään, yhden käyttökerran perusteella kypäräpussit kuitenkin toimivat.


Vuoritin pussit saadakseni niistä vähän paksummat. Siten ne suojaavat kypäriä vähän enemmän naarmuilta ja kolhuilta. Ostin vähän liian naftisti tuota kuviokangasta, joten se ei riittänyt kaksinkerroin, mutta onnistuihan tuo jatkaminen kaapista löytyvilläkin kankailla. Nyörit, kiristimet ja stopperit ovat niinikään kaapin pohjalta löytyneitä eli kierrätettyjä.


Sunnuntaina mittari näytti 29 astetta pakkasta. Se on minusta jo hyvin kylmä. Niinpä laskettelu vaihtui siivouspäiväksi, ja vieläpä ihan hauskaksi sellaiseksi. Tuuletimme ja pöllytimme lumessa kaikki patjat, tyynyt, peitot ja unikaverit.


Lapset olivat innoissaan kun saivat oikein luvan kanssa hyppiä kengät jalassa patjoilla ja kaivaa unikavereita lumeen. Lopputuloksena ihanan raikkaat sängyt ja petivaatteet koko perheellä!


Kevättä kohti mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti