20.3.2012

Pokémon fleecet

Työpöydän tuolilla oleva pino korjattavia ja tuunattavia vaatteita sekä ommeltavia kankaita pieneni tänään huomattavasti. Pinossa oli kaksi fleeceä, toinen saatu entiseltä naapurilta ja toinen poikien pikkuserkuilta. Molemmat hyvin yksinkertaisia, mutta siistejä ja sopivia. Mielestäni ne olisivat käyneet sellaisenaankin, varsinkin mökkivaatteina, mutta joskus poikien sovittaessa niitä lupasin keksiä niihin jotain kivaa. Tällä kertaa se jotain kivaa oli Pokémon. Tarkemmin sanottuna selkään applikoitu Pikachu.Netistä löysin kuvat, mitkä kelpasivat pojille. Samanoloiset mutta kuitenkin erilaiset. Keltaista ja punaista fleeceä ostin Eurokankaasta, mustaa ja valkoista velouria löytyi ennestään. Pala liimakangasta väliin ja eikun ompelemaan. En tiedä, oliko vika liimakankaassa, liimattavissa kankaissa, silitysraudan kuumuudessa vai missä, mutta kovin hyvin eivät palat pysyneet paikoillaan.


Ensimmäisen valmistuttua tajusin, että myös fleecen alla kannattaa käyttää irtirevittävää tukikangasta applikoitaessa. Jälki on paljon siistimpi.


Suu olisi pitänyt tehdä jostain muusta kuin punaisesta fleecestä.  Nyt se näyttää lähinnä ulkona roikkuvalta kieleltä. Samoin mietin, että olisiko tikkaukset pitänyt tehdä vaikka mustalla, mutta päädyin kuitenkin keltaiseen. Silmät ovat vaikeat tehdä. Onko jollain hyvää vinkkiä niiden tekemiseen? Miten saa nuo valkoiset pienen pienet osat tikattua ympyrän muotoon? Ei tunnu onnistuvan minun taidoillani minun koneella ainakaan.


Keltaisen fleecen työstäminen sopi erinomaisesti tehtäväksi näin Pääsiäisen alla. Pojat ovat onnellisen iloisia tuunatuista fleeceistään, joten minäkin olen tyytyväinen.

Olen saanut uuden lukijan, tervetuloa joukkoon, Saila! Totuus on, että vaikka tätä blogia itseäni varten pidänkin, niin kyllä jokainen lukija ja jokainen kommentti ilahduttaa minua kovasti!

1 kommentti:

  1. Oi miten hauska idea ja upea toteutus! Miten aina keksitkin kaikkea hienoa!

    VastaaPoista