6.3.2012

Palmikkosukat

Kevät kolkuttelee jo kovasti oven takana. Aurinko paljastaa likaiset ikkunat ja jokaisen pölyhiukkasen. Yritän olla välittämättä niistä (mikä on onneksi erittäin helppoa) ja keskityn kivempiin asioihin. Aloitin siemenkylvöt tänään yrteillä: rosmariinia, timjamia, mäkimeiramia, persiljaa. Huomenna on vuorossa kesäkukat: lobeliaa, petunioita, ahkeraliisaa. Talven yli mökin eteisessä ja pesuhuoneessa viileässä talvehtineet pelargoniat ovat hengissä ja kasvavat kohisten. Ensimmäiset nuputkin ovat ilmestyneet ja ovat - ah! - niin kauniita. Tekee suorastaan pahaa leikata niitä pois. Vai mitä sanotte tästä ihanaisesta?


Käsitöitäkin olen tehnyt, mutta valmiiksi asti olen saanut vain yhdet villasukat. Ystävälleni 40-vuotislahjaksi. Pidän palmikoista, ihan niinkuin sukkien saajakin, mutta en ole niitä ennen rohjennut laittaa sukkiin. Kerta se on ensimmäinenkin.


Lankana Novitan 7veljestä, puikot 3½. Muuten perusvillasukat, mutta kummankin sukan ulkosyrjää koristaa palmikko. Idea ei ole omani, näin tämän oloiset sukat jossakin Novitan ohjelehdessä. Toteutus on omasta päästä. Seuraavissa palmikkosukissa haluaisin palmikoiden jatkuvan kärkeen asti, nyt ne päättyvät vähän kuin kesken, kavennusten alkaessa. Vaikka nämä ovat koeversiot niin kyllä niistä silti lahjakelpoiset tulivat. 


Nautinnollista kevättalvea kaikille!

1 kommentti:

  1. Voi ihana pelakuu! Minä onnistuin taas kuivattamaan omani kellarissa:(.
    Kauniit sukat!

    VastaaPoista