19.5.2013

Lohikäärme paita ja -housut

Ystävän poika on syntynyt kiinalaisen kalenterin mukaan lohikäärmeen vuonna. Hänen äitinsä on suorastaan ylpeä asiasta ja kerää kaikkia lohikäärmeaiheisia juttuja. Tämä huomioon ottaen olin iloinen päähänpistostani ommella pojalle 1-vuotissynttärilahjaksi lohikäärme paita ja housut.


Muistin, että minulla on tallessa oman poikani vanhoista kerhotossuista talteen ottamani nahkaiset lohikäärmekoristeet liekkeineen päivineen. Sellaisen paikan ompelin housuihin ja sitä mukaillen tein paitaan lohikäärme applikaation. Alkuperäinen ajatus oli ommella paikat molempiin polviin, mutta aika loppui yksinkertaisesti kesken.


Paidan tein Marimekon raitatrikoosta. Harmaavalkoraidallinen ei ollut ykkösvärivaihtoehtoni, mutta sitä oli valmiina kaapissa ja itse asiassa lohikäärme erottuu siitä aika kivasti.


Kun kaapista löytyi myös harmaata collegekangasta verkkareiden verran, sain tehtyä setin pojalle.


Collegekangas on aikanaan jäänyt yli omille pojilleni tekemistäni verkkareista. Kangasta oli kyllä tarpeeksi, mutta jouduin tekemään lahkeiden sivuille saumat, jotta sain kaavat aseteltua sopivasti. Piristin harmaita housuja lohikäärmeen vihreällä koristetikkauksella.


Pieni epäilys minulla on, miten nahkapaikka tulee kestämään käytössä ja pesussa, mutta "varoitin" lahjan saajaa tästä. Mielelläni kuulen muidenkin kommentteja. Ompelujälki ei ole täydellinen, mutta olen tyytyväinen kokonaisuuteen. Koen onnistuneeni, kun sain käytettyä olemassa olevia materiaaleja (lue: pienennettyä kangasvuorta) ja rakennettua niistä saajan näköisen kokonaisuuden.


Ompelukoneeni temppuilee ja tarvitsee kunnon huollon. Saumurissa on sama vika. Koskaan ei vain tunnu olevan sopivaa hetkeä luopua pariksi viikoksi kummastakin. Ei edes näin keväällä, kun parveke ja puutarha vetävät puoleensa oikein urakalla!

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti