22.9.2013

Virkattu kori ja ristipistoja

Viikonloppuna juhlimme kesäkauden päättymistä jo perinteeksi muodostuneiden venetsialaisten muodossa serkkuni mökillä. Halusin jälleen viedä lahjaksi itse tehtyä. Pitkään mietin, mitä se olisi, kunnes muistin kesällä muutamankin kerran kuulleeni, että kännyköille ei löydy sopivaa paikkkaa. Virkkasin korin kännyköitä varten. Jotta kori varmasti pysyy mökillä eikä kulkeutuisi kaupunkiin, nimikoin korin pistelemällä vuorikankaaseen mökin nimen.


Virkkasin korin Hanko-langasta kutosen koukulla (tiedän, siitä ei ole kovin kauan kun vannoin vihaavani tätä lankaa ja vältteleväni sitä pitkän aikaa...). Tein niin löysää kuin pystyin ja työ sujui  melkeinpä jouhevasti.


Pohjan halkaisija on noin 16 cm. Sen virkkasin kerroksittain sulkien kerroksen aina piilosilmukalla; näin pysyin laskuissa lisäysten kanssa. Reuna on noin 10 cm korkea, sen virkkasin spiraalina, jotta näkyviin ei jäänyt saumaa. Kori oli ihan kiva, mutta kaipasi jotakin lisää. Jos ei muuta niin napakkuutta.


Ja sitähän vuori koriin tuo. Vuorin ompelin kaksinkertaisesta pellavakankaasta. Vuorin voi kääntää ympäri, jos toinen puoli likastuu tai ei halua tuijottaa pistelyä. Kori on ajateltu kännyköitä varten, mutta hyvin se toimii leipäkorina...


...tai pienen käsityön korina.


Korin paketoin sellofaaniin, solmin niinistä rusetin ympärille ja lisäsin vielä sydännarun koristeeksi. Lahja oli valmis annettavaksi.


Kesä on ohi, uskottava se on, mutta rehellisyyden nimissä syksy on jo tervetullut. Viileät illat, villasukat ja kynttilät. Tunnelmallista syksyä Sinulle!

3 kommenttia: