10.9.2013

Mauri mäyräkoiran villapaita

Eräänä aamuna pojat totesivat melkein yhteen ääneen, että Maurilla on kylmä, että Mauri tarvitsee villapaidan. Äiti, tekisitkö Maurille villapaidan? En keksinyt vastaukseksi muuta kuin, että mistä väreistä Mauri pitää?


Mauri mäyräkoira on pehmolelu, unikaveri, jonka kuopus sai ristiäislahjaksi. Sillä on paksu turkki, mutta silti se tarvitsi villapaidan. Lienee sanomattakin selvää, että mitään ohjetta villapaitaan ei löytynyt, 3½ sukkapuikoilla tikuttelin menemään raita kerrallaan. Mielestäni paita onnistui aika hyvin ja vaikka ensin epäröin värien kanssa, niin kokonaisuudesta tuli värikäs mutta sopuisa. Kyllä kudottu pinta on aina kaunista, vai mitä?


Paidan olisi kuulemma pitänyt olla pidempi, mutta valitut värit ja niihin sopivat langat eivät riittäneet enempään. Toisaalta, näin on tilaa rapsuttaa Mauria mahasta nostamatta paidan helmaa yhtään ylemmäs.


Mauria on rapsutettu viime aikoina tavallistakin enemmän. Jouduimme luopumaan Topista, maailman suloisimmasta koiranpennusta, joten tämä oli varmastikin jonkunlainen terapiaprojekti sekä minulle että pojille. Näin pojat näkevät Maurin uudessa villapaidassaan.


Tykkään tehdä leluja ja juttuja lapsille. Sen takia tämä oli mieleinen neulomus ja valmistui nopeasti. Lankaa kului 91 grammaa, enimmäkseen Novitan Nallea ja Woolia. 


Vuorossa olisi villasukkia, koska aivan varmasti syksy ja saapaskelit alkavat lähiaikoina. Minä näen mielessäni kaikkia ihania värejä, pojat haluaisivat mustaa!!! Katsotaan, saanko nämä kaksi toivetta kohtaamaan. Iloista viikon jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Mikä suloinen kaveri! Upea villapaita ja niin ihanan iloisen värinen =) Mun pitäisi neuloa ystävän mäyräkoiralle pusero...mut pitänee olla hieman erilainen malli jotta sen saa puettu kiemurtelevalle koiralle =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että Mauri on ollut harvinaisen nätisti paikoillaan aina sovitustilanteissa sekä puettaessa ja riisuttaessa paitaa....

      Poista