28.10.2013

Harry Potter kaulaliina - Luihuinen

Kuopus sai oman Harry Potter kaulaliinansa tänään.


Kärsivällisesti hän on laskenut valmiita raitoja ja ilmoittanut minulle puuttuvien raitojen määrän esikoisen kaulaliinan valmistumisesta asti. Harry Potter ja viisasten kivi - kirjan lukeminen on hidastunut melkein olemattomiin, mutta kaulaliinaansa kuopus on odottanut innoissaan. Nyt minä puolestani odotan kylmiä kelejä, että kaulaliinoja päästäisiin käyttämään.


Luihuisen tuvan värit löytyivät mielestäni parhaiten Gjestalin Maija -langasta (vihreä 212 ja harmaa 203). Jälkiviisaus on kovin helppoa, mutta harmaan olisi pitänyt tietenkin olla tasainen eikä meleerattu. Huomasin tuon vasta kudottuani ensimmäisen harmaan raidan valmiiksi ja päätin, että antaa olla.


3½ puikoilla tikuttelin menemään tällä ohjeella. Maija on aavistuksen ohuempaa kuin Nalle, joten yksi raita oli aina 24 kerrosta. Tupsut ovat pidemmät kuin esikoisen Rohkelikko-liinassa. Langankulutus 220 grammaa.


Kangasmerkin jouduin tilaamaan Universal Studiolta Orlandosta, lähempää en saanut oikeanlaista. Slytherin -merkki on vähän turhan iso ja "äiti, olikohan Luihuisen tuvan vaakunassa mukamas tällainen TM merkki?" Kuopus (ja esikoinen) on tyytyväinen, joten niin olen minäkin.


Ulkona sataa ja tuulee. Täydellinen hetki tarttua puikkoihin ja miettiä joulujuttuja (ja ehkä vähän Halloweenia). Mukavaa iltaa Sinulle!

8 kommenttia:

 1. voi miten kiva huivi! meillä keskimmäinen tyttö toivoisi Gryffindor huivia, mutten ole saanut aikaiseksi. hieno merkki muuten!!

  VastaaPoista
 2. tekisitkö minullekkin tuollaisen? ei tarvitse olla tuota merkkiä, paljonko maksaisi? tai jos käyttäjä on kyllästynyt omaansa niin käytettykin kelpaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi! Mielelläni teen sinullekin tuollaisen huivin, jos edelleen olet huivia vailla. Laittaisitko minulle viestiä osoitteeseen variksenvillat (ät) gmail (piste) com niin sovitaan tarkemmin yksityiskohdista.

   Poista
 3. Hieno huivi, olen itsekin suunnitellut tekevväni tuollaisen :)

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Kertoisitko menikö Luihuinen huiviin yhteensä reilu 200 g lankaa ja mitä harmaata suosittelisit "kirjavan harmaan " tilalle, olisiko 205 ok mielestäsi? Nämä värikartat ovat oikea ongelma, kun joka sivulla langat näyttävät eri värisiltä ja joudun tilaamaan ne netistä, kun paikkakunnalla ei ole Gjestalin lankoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Lankaa meni yhteensä 220 grammaa. 50 gramman keriä tarvittiin kolme kumpaakin väriä. Toisaalta lankaa kyllä jäi niin, että siitä saisi luultavasti lapaset tehtyä. Olen yrittänyt löytää sopivaa vaihtoehtoa tuolle meleeratulle harmaalle siinä kuitenkaan onnistumatta, joten ehdottaisin edelleen Maijasta tuota sävyä 203.

   Työlistallani on Korpinkynsi kaulaliina, ja siihenkin ajattelin käyttää tuota sävyä 203.

   Jos joku on kiinnostunut, niin kuopuksen vähälle käytölle jäänyt, tässä postauksessa esitelty Luihuinen kaulaliina on myytävänä! Tiedustelut mailitse variksenvillat (ät) gmail (piste) com

   Poista
  2. Kuvan kaulaliina on myyty, mutta mielelläni kudon samanlaisen kaulaliinaa tarvitseville.

   Poista