8.10.2013

Harry Potter kaulaliina - Rohkelikko

En muista mistä se lähti - pyynnöstä, vai tarpeesta, vai halusta tehdä jotain helppoa ja nopeaa, mutta kudoin esikoiselle kaulaliinan. Hän on suuri Harry Potter fani, joten kaulaliinan oli oltava samanlainen kuin Harrylla.


Alusta asti oli selvää, että kaulaliina tehtäisiin Rohkelikon väreissä. Vaan eipä ollut helppo löytää oikeita värejä! Esikoisen kanssa tutkittiin videon kantta, selattiin nettiä ja kierreltiin lankakauppoja tarkoituksena löytää oikeat värit. Tämän huivin tein Novitan Nallen tummanpunaisella (väri 523) ja keltaisella (väri 268). Esikoisen mielestä täydellinen, minun mielestä riittävän lähellä.


Netistä löytyi useampikin ohje kaulaliinan tekoon. Vähän soveltaen, mitaten ja yhdistäen kudoin 3½ puikoilla 72 silmukalla sileää suljettuna neuleena. 23 kerrosta ja värin vaihto. 10 punaista raitaa, 9 keltaista. Tupsut molempiin päihin 7 langalla kukin, 6 punaista ja 5 keltaista.


Yksityiskohdat viimeistelevät työn, niin tässäkin huivissa. Amazonilta tilasin Rohkelikko-kangasmerkin, tai siis Gryffindor-merkin, jonka silitin kiinni. Merkki taitaa olla tarkoitettu takkiin tumman taustansa perusteella, mutta shhh! ei kerrota sitä esikoiselle...


Esikoinen on innoissaan voidessaan eläytyä Harry Potteriksi entistä paremmin. Äiti on tyytyväinen kun tumman harmaa villakangastakki sai piristysruiskeen värikkäästä kaulaliinasta.


Nyt kuopuskin lukee Harry Potteria. Päästyään Viisasten kivessä noin sivulle 140 hän esitti pyynnön saada Luihuinen-kaulaliinan. Samalla kun ryhdyn etsimään oikeita värejä siihen, mietin, mitä teen näillä Dropsin Karisman väärän värisillä keltaisilla ja punaisilla langoilla, jotka ostin ja joista aloin tehdä kaulaliinaa kunnes tajusin ne aivan väärän värisiksi...


Ehkä minä jotain keksin. Ruska on nyt kauneimmillaan. Nautitaan siitä!

10 kommenttia:

 1. Todella hieno! Niin tasainen neulepinta ja kangasmerkki todella viimeistelee kokonaisuuden. Kaikki on aina yksityiskohdista kiinni! Nyt voivat äiti ja poika olla ylpeitä samasta kaulaliinasta :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kun laitoit tän ohjeen. Pistin mutsin neuloo jouluks samanlaisen :) Plussaa hyvät ja selkeät ohjeet, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Ihana kun laitoit tän ohjeen. Pistin mutsin neuloo jouluks samanlaisen :) Plussaa hyvät ja selkeät ohjeet, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Paljonko tuota lankaa oikein kului?Olisi kiva neuloa samanlainen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla meni lankaa yli 100 grammaa kumpaakin väriä, toisaalta, lankaa jää sen verran yli, että pystyy tekemään vielä vaikka lapaset. Mutta siis hankintalistalle 150 grammaa per väri.

   Poista
 5. Neuloppas mullekkin 😂😂💖 Aivan ihana! Itsellenikin kelpaisi luihuisen huivi. Olen suuri potterhead.. 🌹

  VastaaPoista
 6. Kiitos hyvästä ohjeesta ja vinkistä tilata noita merkkejä. Huivi onnistui hyvin puuvillalangastakin. Tyttäreni ei halunnut huivin kutittavan. Kesällä olemme menossa Pottermaahan Lontooseen. Eli fanitus jatkuu...

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta!
  http://satunnainenblogi.blogspot.com/2020/12/harry-potter-kaulahuivi.html

  VastaaPoista
 8. Mä tein myös täksi jouluksi tälläisen, iso kiitos ohjeesta! Tupsut tein vähän omaan tyyliin kuin olisin ryijyä solminut, en tiedä miten sinä teit? Myös huivin päiden kiinniompelu oli vähän omintakeista, mutta hieno huivi siitä tuli. Hyvää joulua! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, minä en ommellut päitä kiinni, en edes tajunnut... Hapsukimput pitävät kyllä kivasti huivin kuosissaan. :o)

   Poista