12.10.2013

Miehen virkattu pipo

Keväällä rakastuin näkemääni pipoon ja tein itselleni vastaavanlaisen. Ilmeisen hyvä pipo, koska miehenikin halusi samanlaisen. Langat miehen pipoon ostin jo keväällä, mutta lumien sulettua tuntui olevan mielenkiintoisempia projekteja kuin pipon virkkaaminen. Syksyä vasten tähän työhön oli taas kiva tarttua.


Lankana Sandnesgarnin Smart, 3½ koukku, langankulutus 115 grammaa. Helppo ja nopea työ, kun sain päätettyä silmukoiden lukumäärän! Itselle muistiin: 110 kjs, sulje renkaaksi ps:lla, 1 kjs ja sen jälkeen ks jokaiseen kjs:aan. Sulje kerros aina ps:lla ja nouse uudelle kerrokselle yhdellä kjs:lla. 1ks jokaiseen ks:aan. Jatka kunnes työn korkeus n 16 cm. Kavenna 6 silmukkaa tasaisin välein 5 kertaa joka toisella kerroksella ja sen jälkeen joka kerroksella. Muista vaihtaa kavennuskohtaa, jotta pipon muoto pysyy hyvänä! Päättele.


Lisäsin pipoon fleecevuorin. Varastostani löytyi pala sinistä fleeceä, jonka ompelin käsin alareunastaan kiinni.


Pipo sopii mielestäni hyvin miehen kuori- ja toppatakkiin.


Miehen mielestä pipo on erittäin mukava, joten minä olen tyytyväinen.


Ulkona on niin kaunista, ettei sisällä malttaisi olla ollenkaan. Hyvä, että illat pimenevät niin jää aikaa käsitöillekin! Nautinnollista viikonlopun jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Tosi onnistunut pipo! Ihanat värit ja hyvän mallinen, kun on vähän väljyyttää ylhäällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on miehen kanssa ikuinen keskustelu pipon mallista. Minä tykkään pipoista, jotka menevät pään mukaisesti kun taas mies haluaa näitä "väljempiä" malleja. Onneksi itse tekemällä saa jokaiselle käyttäjälle mieluisan!

      Poista