20.1.2014

8 848 grammaa inspiraatiota

Minulla on 8 848 grammaa lankaa varastossani. Monen muun tavoin olen tammikuun kunniaksi laskenut ja inventoinut lankani ja täytyy myöntää - luku yllätti minut. Lankavarastoni on paisunut. Ei ehkä tarkoituksella, mutta ei kai sitä voi vahingoksikaan sanoa, kun tietoisesti ostaa lankaa kun se vaan oli niin ihanan väristä? 8 848 grammaa. Yksi gramma jokaista Mount Everestin korkeusmetriä kohden. Sen kuluttamiseen tarvitaan aika paljon inspiraatiota.


On tietysti suhteellista, mikä on paljon ja mikä vähän. Jos vähennän luvusta keskeneräiset työt, kuten tämän torkkupeiton, johon on varattuna 800 grammaa Suomalaista sukkalankaa,...


...kaulusta vaille valmiin villapaidan, johon on kutomatta 150 grammaa Rowanin Felted Tweedia...


... alkutekijöissään olevan pitsitakin, josta puuttuu 450 grammaa...


...esikoisen edelleen sopivaa mallia odottavan neulepaidan, johon on varattu 550 grammaa Rowanin Denimiä...


... puoleen väliin kudotun palmikkokaulaliinan ihanasta ruskeasta alpakasta, josta kutomatta siis noin 100 grammaa...


... ja peiton, jonka virkkaan afrikkalaisista kukista (tähän on varattu 569 grammaa)...


... niin jo on lankavuori huvennut pieneksi tunturiksi. Mutta tosiasia on silti, että lankaa minulla on aika paljon tällä hetkellä. Korvamerkitsemätöntä, ihan vapaata lankaa, on reilu 5 kiloa. 25 prosenttia enemmän, kuin oli lokakuussa 2012, jolloin lankojani edellisen kerran inventoin. Olen langanostolakossa. Siihen asti, kunnes keskeneräiset työt ovat valmiita. Uusia töitä saan aloittaa, mutta lisää lankaa saan ostaa vain, jos joku jo nyt esitelty keskeneräinen ei muuten valmistu tai jos joku tilaustyö sitä vaatii.


Ennenkuin lopetan näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, kiitän kaikkia teitä, jotka olette kommentoineet edelliseen postaukseen. Miten paljon Bella onkaan tuonut hyvää mieltä ihmisille. Ja kyllä, minäkin todella toivon hänen saavan pentuja joku päivä. Kiitos! Tällä kertaa en ehtinyt vastata kommentteihin, mutta jokainen lämmitti sydäntäni ja teki mieleni iloiseksi! Arvostan niitä kaikkia.

Nyt kutomaan ja kuluttamaan lankaa!

3 kommenttia:

 1. Kiva varasto! Minä en uskalla omaa varastoani inventoida.... Mutta aika moneen projektiin kyllä lankaa löytyy:-)
  Mutta varastoa pitää olla jos innostus iskee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vaan, Maria! Inventointi oli oikeasti aika hauskaa, moni jo unohduksiin jäänyt lanka löytyi ja toisaalta käsitys lankojen määristä ja laaduista täsmentyi. Tärkeintä kuitenkin on, että lankaa löytyy kun inspis iskee!

   Poista
 2. Juu mukavasti sitä saa inspiraatiota kun perehtyy silloin tällöin lankavarastoonsa. Mä en kyllä laske koskaan kokonaismäärää se olis varmaan liikaa! Kivan näköinen varasto sulla!

  VastaaPoista