9.1.2014

Pitsihuivi

Olen kutonut ensimmäisen huivini ikinä, jos tavallisia kaulaliinoja ei oteta huomioon. Pitkään ihailin muiden kutomia huiveja, kunnes silmiini osui Modan numerossa 6/2012 oleva huivi. Minun makuuni ihana sellaisenaan, lankaa ja väriä myöten! Ja niin kivaa tehdä jotakin ensimmäistä kertaa!


Kolmiomallisen huivin keskusta on sileää neuletta, reunoja kiertää pitsinen, aaltoileva lehtikuvio. Kuvio tehtiin kokonaisuudessaan kavennuksilla, lisäyksillä ja langankierroilla, ja vaikka se ensi alkuun tuntui mahdottomalta, oppi sen ulkoa kuitenkin melko pian. Seuraavassa kuvassa väri on eniten oikea.


Kolmio on epäsymmetrinen siten, että pitkä sivu on 175 cm, toinen lyhyistä sivuista 120 cm ja toinen 75 cm. Syvyyttä huivilla on enimmillään 45 cm. Langankulutus 163 grammaa. Tämä kuva on hävettävän huono, mutta auringonvalo on ollut hyvin rajallista viime aikoina ja sisätiloissa salamalla oli mahdoton saada parempaa kuvaa koko huivista.


Lanka oli ohjeen mukaista Regian Angora Merinoa, vaalean veden väristä. Kulutus 163 grammaa. Miellyttävää kutoa, nautinnollisen pehmeää pintaa valmiina. Huivi on ollut käytössä jo ahkerasti. Ainoa mistä en pidä, on reunakuvion vetäminen kasaan, rullaantuminen. Toivoisin sen pysyvän "auki" ja näkyvän paremmin, se kuitenkin on koko huivin juju.


Jokohan ensi viikonloppuna saadaan talvi eteläiseenkin Suomeen ja päästään käyttämään kaikkia lämpöisiä villaisia juttuja?

6 kommenttia:

 1. Tämäpä onkin kaunis! Huivia minäkin tällä hetkellä neulon, mutta vielä on kovin vaiheessa. Katsotaan mitä siitä projektista tulee, toivottavasti yhtä onnistunut kuin tämä sinun. Ihastuttava väriä myöten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aarrerasia. Jännityksellä odotan sinun huivisi valmistumista. Siitä tulee varmasti ihana!

   Poista
 2. Oi miten kaunis! Todella kivan mallinen. Hienoa, että otit tuollaisen haasteen itsellesi:) Minun on tosi vaikea lukea noita ohjeita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin noista ohjeista tulee Lego-ohjeet mieleen. Silmukka / palikka kerrallaan kerros kerrokselta.... Legoja on tullut rakennettua sen verran, että uskalsin kokeilla tätäkin.

   Poista
 3. Onpa kaunis huivi. Kiva hieman erilainen malli on tuossa huivissa! Väri on myös ihana. Oon katsellut tuota lankaa mutta lapasiin ja sukkiin se on tuntunut väärältä vaihtoehdolta, mutta jospa huivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä vielä joskus teen perinteisemmänkin huivin.... Itse en käyttäisi tuota lankaa lapasiin tai sukkiin, mielestäni liian pehmeä ja ohut siihen tarkoitukseen. Paitsi tietysti jos vauvalle kutoo....

   Poista