25.1.2014

Unisukat pojalle

Tokalauokkalaisen pojan jalka on ihmeellinen. Se venyy pituutta muutamankin numeron talvessa. Tylsää sovitella talvikenkiä lokakuussa ja todeta ne tammikuussa pieniksi, mutta nautinto saada kutoa pehmeitä sukkia aina vaan lisää ja lisää. Tällä kertaa kudoin esikoiselle pehmeät unisukat.


Poika on valitettavasti äärimmäisen herkkä villan kutinalle, mutta Hjertagarnin Soft Line Vidal Alpaca kelpaa. En tiedä, miten lanka tulee kestämään edes unisukkina, mutta ihana niitä oli kutoa ja esikoinen on erittäin tyytyväinen. Enempää minä en tarvitse.


Kudoin sukat kärjestä ylöspäin tarkoituksena käyttää langat loppuun asti. 3 mm puikoilla tikuttelin menemään, 52 silmukkaa, kulutus 74 grammaa, koko noin 38. Valkoisten välissä olevat raidat ovat vähän eri sävyä kuin muu sukka. Ero on niin pieni, että voisi olla vaikka eri värjäyserää, mutta kyse on tosiaankin eri väristä.


Yksiväriset sukat olisivat olleet kivat, mutta ajattelin lisätä noita raitoja koska a) halusin siivota lankavarastoa käyttämällä jämiä pois ja b) pelkäsin, että muuten eivät langat olisi riittäneet. Vaan kuinkas kävikään? Koska en halunnut unisukkiin mitään älyttömän pitkiä varsia, jäi laatikkoon entistä pienempiä jämäkeriä.


Rentouttavaa viikonloppua Sinulle!

1 kommentti:

  1. Kivat sukat! Ymmärän kutisijaa täysin toivottavasti kestävät käytössä!

    VastaaPoista