30.1.2014

Virkattu kaktus

Viisitoista vuotta. Niin kauan, niin vähän, on kulunut siitä kun minusta tuli täti. Muistan kuin eilisen yön, jolloin siskoni mies soitti suoraan laitokselta ja onnitteli minua, uunituoretta tätiä. M teki minusta tädin. Muut siskojeni lapset ovat moninkertaistaneet tuon ihanan asian, mutta mikään ei muuta sitä, mitä M sai aikaan. Ison kasan ruusuja olisi tyttö ansainnut syntymäpäivänään, mutta koska hän pitää enemmän kaktuksista, sai hän sellaisen. Virkattuna, kuinkas muutenkaan.


Itse en ole mikään kaktusfani, mutta pakko myöntää, että hakusanoilla crochet cactus löytyy niin ihania juttuja, että meinaa itsekin hullaantua. En tunne kaktuslajeja, joten en tiedä yrittääkö tämä yksilö edes jäljitellä mitään. Langat laatikon pohjalta, malli omasta päästä, koukkuna 3½. Kukasta tuli ehkä aavistuksen liian suuri...


... ja ruukusta ehkä aavistuksen liian pieni, mutta jotain kivaa tässä mielestäni on. Seuraavalla kerralla  käyttäisin luultavasti oikeaa saviruukkua.


Kasvihommista innostuneena kylvin vuoden ensimmäiset siemenet, chiliä muun muassa. Kyllä se kevät sieltä tulee, nautitaan pitenevistä päivistä ja auringosta!

5 kommenttia:

 1. Onpas symppis kaktus! :)

  Mä huomasin eilen, että aurinko lämmittää jo mukavasti, vaikka pakkanen onkin kova :)

  VastaaPoista
 2. Onpa herttainen =) Aurinko vois lämmitellä kevään jo tänne!

  VastaaPoista
 3. Hieno kaktus! Juuri sopiva kokonsa puolesta ja kaunis kaupan päälle! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos mieltä lämmittävistä kommenteistanne! Aurinko katosi jonnekin joten täytyy hakea lämpöä villasta!

  VastaaPoista
 5. Onpas hauska. Ei vain minulla menestyisi, kissa nyppii kaikki kukkaset lehdettömiksi.

  VastaaPoista