7.1.2015

Epätavalliset peruslapaset pojalle

Lapasia on kiva tehdä. Jopa kivempi kuin sukkia, vaikka peukalon kanssa onkin aina vähän säätämistä. Esikoisen pöllölapaset ovat olleet ahkerassa käytössä, mutta jääneet aivan liian pieniksi. Tilauksessa oli uudet ihan samanlaiset, mutta kun en heti päässyt ostamaan samoja lankoja, ajattelin tehdä jotkut ihanan pehmeät lapaset "pahimpaan hätään".


Musta väri kelpaa tällä hetkellä pojalle. Ajattelin piristää lapasia keltaisilla raidoilla (pojan säbäjoukkueen värit), samalla lapaset ovat yhteensopivat virkatun pipon kanssa. Minä tein vain ranteeseen raidat, poika tilasi myös peukaloon raidat.


Fiina Neuleesta löytyi aivan uskomattoman pehmeää Mondialin Super Woolia. Epätavallisen hienoa lapaslankaa, mutta olen niin iloinen, kun poika tykkää pitää äidin tekemiä lapasia, että halusin ostaa tätä lankaa. Päällilapaset voi sitten tehdä vaikka jostain karheammasta ja kutittavammasta, vai mitä. Epätavallista on sekin, että kudoin lapaset KnitPron koivuisilla, lyhyillä neliöpuikoilla (3mm). Ensivaikutelma positiivinen, kulmikkuudesta en ole varma, mutta materiaali on miellyttävä.


Varren kudoin 1o kiertäen 1n, 46 silmukalla 24 kerrosta, kämmenessä 48 silmukkaa, 52 kerrosta ennen kavennuksia, peukalossa 16 silmukkaa, 20 kerrosta ennen kavennuksia. Pakko myöntää, että 9-vuotiaalla on jo aika iso käsi.


Lisää lapasia ja sukkia tiedossa. Ahkeraa loppuviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään tehdä mieluummin lapasia:) Ne valmistuu niin nopsaan, varsinkin lapsen käteen. Kivat piristysraidat lapasissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kasvavalle lapselle niitä saa onneksi tehdä aika usein, koska minä ainakaan en tee lapasiin (enkä kyllä sukkiinkaan) kasvuvaraa ;)

   Poista
 2. Komeat lapaset! Peukaloraita on hauska yksityiskohta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsilla on taito lisätä sopivia raitoja sinne, minne aikuinen ei uskaltaisi ja yleensä aina lopputulos on hyvä.

   Poista
 3. Hienot lapaset! Enkä ole koskaan kuullut tai nähnyt tuollaisia neliöpuikkoja! ( Kaikkea sitä keksitään, itse olen vuosi sitten löytänyt bambu puikot ja kovin niihin ihastuinkin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis ollutkaan ihan viimeinen, joka ottaa neliöpuikot käyttöönsä, jeee (anteeksi!). Minulla on aika tiukka käsiala ja siksi bambupuikkoni ovat hyvinkin käyrät. Saapi nähdä, miten nämä koivuiset kestävät!

   Poista
 4. Kivat lapaset =) Mun kummipoika haluisi kaiken puna-valko-mustana kun ne on hänen jääkiekkojoukkueensa värit! Mä oon käyttänyt jo monta vuotta noita neliskanttisia ja tykkään tosi paljon! Jos valitsen pyöreästä tai neliskanttisesta niin aina otan neliskanttiset ja mieluiten just nuo lyhyemmät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, ovatko nuo neliöpuikot vähän sama kuin Aku Ankassa olevat neliskanttiset munat, mutta jotakin kivaa niissä on. Ehkä se on ajatus, mikä vaatii eniten totuttelua. Pituus on ainakin loistava, ei osu puikot sohvan käsinojiin!

   Poista