12.1.2015

Ompelupöytä

Ompelupisteeni on valmis. Se ei ole suuren suuri, Juvin klaffilipasto makuuhuoneen nurkassa, mutta ompelukoneella on nyt selkeä paikka, ja sen saa nätisti piiloon.


Suurempia töitä varten ompelukone on siirrettävä vaikka ruokapöydälle, mutta useimmiten huomaan ompelevani pienempiä juttuja. Poikien housujen paikkaus sujuu tässä erinomaisesti.


Kaikki ei tosiaankaan ole valmista. Pienen Ikeasta hankitun lokerikon päällä on lasipurkkeihin kerättynä nappeja ja jämälankojen ylijäämät, niiden lisäksi kynäpurkki ja pikkuinen roskis ovat kaikki tarpellisia, mutta hyvin levottoman näköisiä. Haluaisin lipaston päälle jonkun kauniin valaisimen (mutta riittävän tehokkaan ompeluun), tuolin pehmusteena toimiva taiteltu viltti olisi kiva vaihtaa tyynyyn ja ehkäpä matto viimeistelisi kokonaisuuden. Lipaston alle mahtuu täydellisest ysi Alkon puinen viinilaatikko. Mainio lisäsäilytystila, mutta sekin pitäisi vielä käsitellä lipaston väriseksi. Ja ja ja... Kaikki aikanaan.


Tänään sain valmiiksi ompelukoneen hupun. Alkuperäinen muovinen oli jo niin hirveässä kunnossa, että siinä oli ilmastointiteippiä enemmän kuin muovia. Tätä sietää katsella (silittämättömänäkin) silloinkin, kun pöytää käytetään muuhun kuin ompeluun, koska kyllä, tämä on miehenkin työpöytä.


Hupun pellavat löytyivät varastosta. Jostain sain päähäni, että perhonen voisi koristaa huppua. Tämä on vain nuppineulalla kiinni, koska haluaisin ehkä pari perhosta ja vähän herkempiä, sirompia kuin mitä tämä on.


Mutta tosiaan, olen tyytyväinen tähän tilanteeseen. On ihanaa ommella taas! Laitan vielä kuvan lähtötilanteesta ja varoitan, kuva saattaa järkyttää järjestelmällisiä ihmisiä. Täysi kaaos vaiheessa, jolloin anopin anopin vanha liinavaatekaappi odotti kunnostusta ompelupisteekseni ja mm. korjausta odottavien vaatteiden pino kasvoi kasvamistaan. Kaappi on kaunis ja sillä olisi kiva tarina, mutta se oli niin huonokuntoinen, että sitä ei pystynyt muokkaamaan. Vihreä matto on puttimatto, mikä selittää nurkassa olevat golfmailat ja ikkunalaudalla olevat pallot...

 
Näin meillä. Iloista viikon jatkoa Sinulle!

3 kommenttia:

 1. Ihana nurkkaus! Täydellinen paikka ompelukoneelle:)

  VastaaPoista
 2. Kiva idea tuo ompelukoneen huppu! Perhonen on kyllä kaunis ja sopii hyvin tuohon huppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana ja Maarit K. Kyllä tässä on ollut nautinto ommella, ja perhonen johdattaa ajatukset ihaniin kesäisiin maisemiin kun ompelukone ei ole käytössä.

   Poista