4.1.2015

Boxy pouch

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Niinhän ne sanovat, mutta minä aloitan vuoden 2015 esittelemällä vielä yhden joululahjan. Ompeluaiheisesta kankaasta ompelemani boxy pouch - laatikkomainen pussukka.


Netti on pullollaan erilaisia toteutustapoja ja ohjeita. Täältä löysin minulle sopivalla tavalla kirjoitetun kuvitetun ohjeen. Noudatin sitä aika hyvin, mutta koska päällikankaani oli suht ohutta, kiinnitin siihen tukikangasta. Vuorikangas on pala vanhaa Laura Ashleyn kangasta, ajattelin, että kun se on vähän paksumpaa, se antaisi ryhtiä valmiille työlle. Vetoketju on kierrätetty.


Materiaalit määrittivät työn suuruuden, mutta mielestäni siitä tuli juuri sopivan kokoinen käsitöille. Mukaan mahtuu muutama kerä lankaa ja virkkuukoukku, sukkapuikot mahtuvat kulmasta kulmaan aseteltuna. Ja suklaalevy - vähän valmistajasta ja mausta riippuen - mahtuu sekin mainiosti mukaan.


Tämä oli kiva työ, ja näitä haluan tehdä lisääkin. Vaihtelua tavanomaisiin "litteisiin" pussukoihin, joille kyllä niillekin on käyttöä.


Vielä lopuksi haluan esitellä yhden tämän kevään projekteistani. Talven kovimmilla pakkasilla olin poikien kanssa jäällä (ihan lähellä mökkirantaa) kävelemässä. Silmiini osui pieni osa puutarhatuolia. Vain noin kymmenen senttiä oli jään päällä. Hakkasimme tuolin irti jäästä ja kuljetimme sen pulkalla terassille.


Sää lauhtui ja tuoli on sulatettu. Ja pesty. Yksi jalka ja kaksi pinnaa on poikki, eli fixaamista tiedossa, mutta muuten tuoli kaipaa vain vähän hiomista ja uuden pintakäsittelyn. Onkohan tuuli paiskannut tuolin veteen jonkun laiturilta ja se on rikkoutunut ajelehtiessaan järvessä? Vai onko joku hylännyt sen parin rikkinäisen kohdan takia? En tiedä, mutta jos saan tuolin kunnostettua, sillä on ainakin hauska tarina kerrotavanaan.

Ihanaa Uutta Vuotta 2015!

4 kommenttia:

 1. Oi miten kiva pussukka! Kiitos ideasta:)
  Hauska tuolitarina.
  Oikein hyvää ja idearikasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos minäkin voin joskus jakaa ideoita muille.

   Poista
 2. Kiva pussukka ja malliltaan vaikuttaa hyvälle! Tuoli tarina kiva ja pojat varmaan tulevat muistamaan tuon tuolin irrotuksen ja löytämisen seikkailuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan nauttia talvesta, mutta väkisin mieli seikkailee jo kevääseen ja tuolin kunnostukseen. Pitäisi olla kunnon verstashuone, että sen voisi tehdä pakkasilla.

   Poista