29.12.2014

Virkattu pipo pojalle

Esikoinen tarvitsi uuden pipon, edellisessä korvat jäätyivät! Ja mustana, kiitos. Ei mitään raitoja, ei mitään kuvioita, mustana. Sellainen vähän korkeampi ja tupsulla. Oli vähän tylsä virkata, mutta onneksi tuli nopeasti valmista.


Virkkasin pipon 3½ koukulla Dropsin Lima -langasta. Karisma olisi ollut pehmeämpää, mutta koska Limassa oli mukana alpakkaa (ja se oli tarjouksessa), ajattelin sen lämmittävän enemmän. Tupsun tein Eskimosta, koska Menitan myyjä vinkkasi käyttämään tupsuun aina jotain "huonompaa" lankaa. Tupsu on ihanan pehmeä, mutta nyt minulla on vajaa kerä mustaa Limaa ja Eskimoa, joten en ihan ymmärrä tuota vinkkiä.


Mikä tahansa villapipo kutittaa lapsia, siksi vuoritin tämänkin pipon fleecellä. Onneksi varastosta löytyi miehen vanha, musta fleecepaita. "Koristeeksi" pipoon esikoinen kelpuutti säbäseuransa applikoidun logon. Tuo merkki on irronnut verkkareista ja pääsi nyt paljon näkyvämmälle paikalle pipoon. Tuollaista paksua, applikoitua merkkiä, mikä on alunperin liimattu kankaaseen oli haasteellista ommella, onneksi ei ollut suuremmasta merkistä kyse ;)


Ajatus kokonaan mustasta piposta 3-luokkalaisella herätti minussa ensi alkuun kummastusta. Mutta kun näin valmiin pipon pojan päässä, on minun myönnettävä, että siitä tuli kiva ja pojan oloinen.


Itselle muistiin: 116 silmukkaa, 40 kerrosta kiinteitä silmukoita, sen jälkeen kavennukset: ensimmäisellä kerroksella 1 silmukka, toisella 6, kolmannella 1, neljännellä 6. Jatka kuuden silmukan kaventamista / kerros kunnes kuusi jäljellä.

Ihanaa lumista vuoden loppua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Minäkin olen pipoja näpräillyt, mutta tuo vuoritus on jäänyt väliin piposta tulisi varmaan lämpimämpi jos siihen laittaa vuoren! Hieno pipo ja minun poika on jo pitkään halunnut mustia vaatteita on jo tosin 6 luokkalainen...
  -Hyvää uutta vuotta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se on vaan totuttava tuohon mustaan. Toisaalta, niin kauan kuin pipo on päässä, on kaiketi turha valittaa sen väristä ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Poikamainenhan siitä tuli, mikä on hyvä, koska jos se olisi ollut yhtään tyttömäinen, olisi varmasti jäänyt käyttämättä!

   Poista