14.12.2014

Joulukortit

Joulukortit on postitettu. Ajallaan punaisessa kuoressa. Tänä vuonna virkkasin lumihiutaleita joulukortteihin.


Tätini lahjoitti minulle kesällä omasta vanhasta varastostaan Finlaysonin valkoista Mervi-merkkistä merseroitua neulelankaa. Olen ihmetellyt, mitä siitä teksisin, kunnes keksin virkata lumihiutaleita 100 virkattua lumihiutaletta -kirjan ohjeilla. Lumihiutaleita oli kiva virkata, mutta niin vain korttilista ja virkattavien hiutaleiden määrä kasvoi koko ajan. Projekti piteni samalla. Päädyin tekemään kahta mallia, koska ne oli helppo opetella ulkoa.


Kovetin lumihiutaleet vesiliimaseoksella. Ajattelin, että korttien saajat voivat halutessaan irrottaa lumihiutaleet ja käyttää niitä koristeina. Lisäsin EriKeeperiin vettä suhteessa 1:1. Puristin hiutaleet kuiviksi ja pingotin pahville muovikelmun päälle nuppineuloilla. Sottasta hommaa, mutta ihan hauskaa.


Kuivuttuaan yön yli lumihiutaleet olivat kuivat ja saatoin kiinnittää ne tarratyynyillä kartongille. Kartonkien väri määräytyi sen mukaan, mitä varastosta löytyi (ylijäämiä Harry Potter synttäreiltä ja muista vanhoista projekteista).


Vaikka käytin tähän joulukortti projektiin vanhoja varastoja ja tein työvaiheita ensimmäistä kertaa, olen tyytyväinen lopputulokseen. Sinulle, lukijani, voin lähettää kortin vain näin virtuaalisesti. Hyvää joulua!


Enää kymmenen yötä jouluun...


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Melkein asia kuin asia, kun se on valmis ja niitä on useampi rivissä, pinossa tai kasassa, saa hymyn huulille. Se voi olla joulukortteja, villasukkia tai rasioita täynnä marjoja odottamassa pakastusta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Maarit K. Toivottavasti korttien saajat ovat samaa mieltä kanssasi.

   Poista