9.3.2015

Pallotuolit

Meillä on mökillä kolme pallotuolia. Tai niin me niitä kutsumme. En ole missään nähnyt vastaavia, enkä tiedä, mikä niiden oikea nimi on. Kummalliset, hassut, raskaat, vanhat jugend-henkiset tuolit, joissa on hyvä istua! Tuolit olivat jo ukkini lapsuudessa heidän kesähuvilallaan. Minulle tunnerakkaat tuolit saivat uuden elämän kun ensin maalasin alunperin tummanvihreät puuosat mustiksi ja päällystin Linumin kankailla.


Kangasvalinta mietitytti pitkään, mutta kun näin Linumin Tropico kankaan, rohkaisin mieleni ja astuin pois omalta mukavuusalueeltani.


Mielsin kankaan musta-beige-valkoiseksi, vaikka toki myyjä puhui koko ajan grafiitin harmaasta. Vasta mustaa verhoilunauhaa kiinnittäessäni uskoin, että kyse on tosiaan tummasta harmaasta. Musta nauha ei ole paras mahdollinen, mutta en kyllä tiedä, mikä olisi ollut vähemmän huono.


Tuolit muodostavat istuinryhmän sohvapöydän toisella puolella olevan sohvan kanssa. Pöytä ei onneksi luonnossa ole niin kirkuvan värinen, kuin mitä se salamalla otetussa kuvassa näyttää. Tuolien takana oleva telkkarihylly kaipaisi kovasti ovia. Se on videoineen ja soittimineen kovin levottoman näköinen. Nyt kuviollisten tuolien kanssa ehkä vielä enemmän kuin ennen. Mutta Lundialla ei ole sopivan kokoisia ovia, joten odottelen neronleimausta asian ratkaisemiseksi.  


Tuoleja on yhteensä kolme, joista alunperin minun piti kunnostaa vain kaksi. Kun keinutuoli sai lähtöpassit takan vierestä, vapautui paikka kolmannellekin pallotuolille. Samaa kangasta ei siinä vaiheessa enää saanut koska kyllä, tämä(kin) projekti on aloitettu kankaan hankkimisella jo yli vuosi sitten. Vaan ehkä ihan hyvä niin, kolmas tuoli sai päällisen Linumin kivipestystä pellavasta. Sopii joukkoon, mutta rauhoittaa kokonaisuutta. Tuoli on vähän erillään kahdesta kuviollisesta, mutta kun mökillä on vieraita, kolmas tuoli nostetaan sohvapöydän ympärille.


Tästä projektista jäi kangasta kahden tyynyn verran yli, joista toisen esittelin viime viikolla. Tyynyt ovat nyt parvella, jossa sielläkin on yksi projekti loppumetreillä. Siitä lisää keväämmällä! Tänään oli Helsingissä ihanan aurinkoinen päivä, tuoksui ihan keväältä. Toivottavasti saamme huomennakin nauttia auringon paisteesta!

4 kommenttia:

 1. Kauniit tuolit! Kangas on kivan näköinen noissa tuoleissa!

  VastaaPoista
 2. Ihana blogi Sinulla. :) Kaikenlaista mukavaa olet askarrellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, ja lämpimästi tervetuloa mukaan lukijaksi!

   Poista