2.11.2015

Hei tonttu-ukot hyppikää...

Punaisia ja harmaita lankoja ei tarvitse enää piilotella, koska kuukauden kuluttua on joulukalenterin toinenkin luukku avattu! Nyt saa joulun odotusta alkaa ihan oikeastikin hehkuttamaan, saahan? Lähestyvästä joulun odotuksesta innostuneena olen ommellut tonttuja!


Tonttu-ukot saivat villapaidat ihanan pehmeästä norjalaisesta vauvalangasta (vyöte ehti kyllä jo hävitä). Housut ompelin poikien käytössä pehmeiksi kuluneista sammareista. Minun mielestäni tonttuja pitää olla mukava halata tai pitää sylissä!


Tyttötontut saivat mekot, alareunaan ompelin pitsiä ;) Letit ovat pellavalankaa ja solmittu kauniilla nauhoilla.


Kaikilla tontuilla on jalassaan villasukat, kuinkas muutenkaan?


Näitä tonttuja oli ihana tehdä, vaan kyllä niissä riitti näpertelemistä. Niillä on mittaa lakin kärkeen mitattuna melkein 47 senttiä. Nämä tontut menevät lahjoina hyvin joulurakkaisiin koteihin!


Joko sinä kuulet tonttujen kuiskeen?7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Jaana, minusta kyllä kaikki tontut ovat ihania!

   Poista
 2. Pitkästä aikaa koneella. Tänne sinun blogiisi on kiva kurkkailla! Kai niitä tonttuja ja tontun puuhia jo voi hyvillä mielin esitellä... Nuo tontut ja pehmot ovatkin yllättävän isotöisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Tiedän olevani tänä vuonna hyvin aikaisessa joulun odotuksen ja valmisteluiden suhteen, mutta parempi jai niin.

   Poista
 3. Ihania tonttuja! Miten niin liian aikaista tehdä joulukäsitöitä? Nehän tietenkin pitää tehdä hyvissä ajoin ;).

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtavan hieno tonttuparvi! :D Tuollainen tonttu voisi istua sohvalla halattavana jo alkusyksystä asti!

  VastaaPoista