9.1.2018

Lankainventaario

On taas se aika vuodesta, kun haluan tuulettaa lankani, levittää ne kunnolla ja imuroida laatikon pohjan. Loistava mahdollisuus muistuttaa mieliin, mitä lankoja minulla onkaan marinoitumassa, hakea inspiraatiota - ja tietysti punnita langat. Lankainventaarion mukaan tammikuussa 2018 lankavarastoni painaa 11 022 grammaa. Reilu 11 kiloa iloa! Hupsistakeikkaa.


Sukkalankoja on enemmän kuin olisin arvannut, yhteensä 4 318 grammaa. Luulin kuluttaneeni niitä viime vuonna runsaasti, mutta ilmeisesti kulutukseni on ollut vähäisempää ja/tai olen ostanut varmuudeksi lisää. Itselle muistiin: 7V ja vastaavat 2 359g, Nalle ja vastaavat 1 230g ja ohuemmat 729g.


"Parempia" villalankoja, mukaan lukien merinot ja alpakat, on yhteensä 1 767 grammaa. Tämä on hyvin sekalainen seurakunta, mukana on ylijäämiä kivoista projekteista, mutta myös lankoja, joille on selkeä työsuunnitelma, kunhan aika antaa myöten.

 
Tässä "parempien" villalankojen summassa ei ole mukana yhdessä projektipussissa olevat 600 grammaa Loftia (niistä tulee itselleni pitkä villatakki joku kaunis päivä) eikä 1 100 grammaa Cascade 220 (josta tulee esikoiselle palmikkopeitto).


Summasta puuttuu myös jo erittäin monta vuotta marinoituneet 550 grammaa Rowan Denimiä ja pari vuotta puikoilla ollut Allino (500 grammaa neulepaitaan).


Kokonaan oma lukunsa on puuvillalangat. Niitä on vähän yli yksi laatikollinen, grammoina 2 187. Vain laatikon ulkopuolella olevalle Regialle on selkeä suunnitelma.


Yksitoista kiloa lankaa. Se on paljon, mutta en aio panikoitua siitä. Päinvastoin, aion nauttia jokaisesta kerästä, jokaisesta metristä, jokaisesta silmukasta, jokaisesta valmistuneesta työstä. Ja jos yksitoista kiloa ei riitä, onneksi sen päälle on olemassa vielä yksi hyvin sekalainen kokoelma virkkauslankoja.


Ahkeraa kilkuttelua!

2 kommenttia:

  1. Ihana inventaario. Itse en uskalla edes veikata määrääni, kun tuntuu siltä että aina pulpahtaa jostain "ylim." kasi ja lankoja sisällä. Pitäähän sitä käsityöihmisellä varastoa olla. Käsityön iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämäkään varmasti ole täydellinen listaus, en vain muista, missä vielä on piilossa joku kassi täynnä lankoja ;)

      Poista