13.1.2018

100 prosentin villasukat

Kävin marraskuussa kuopuksen kanssa Skotlannissa. Pikainen visiitti täynnä unohtumatonta äiti poika laatuaikaa. Reissuun mahtui myös vierailu Kathy's Knits lankakauppaan. Kauppa ei ihan vastannut erittäin korkeita odotuksiani, mutta ei sieltä sentään tyhjin käsin tarvinnut lähteä. Lupasin kutoa kuopukselle matkamuistoksi sukat hänen valitsemastaan langasta.


Kaupassa on myynnissä vain Brittein saarilla tuotettuja lankoja, joten mikä tahansa lanka olisi ollut hyvä, vihreä valinta. Hintataso oli korkeahko ja valikoima mielestäni suppeahko. Kuopus valitsi hyvin pian lankansa: Dovestone dk:n baa ram ewe. Ihanan pehmeä lanka, ihana villan tuoksu ja niin kaunis väri! Baa ram ewe on vapaasti käännettynä bää pässi uuhi. Kun yritin googlettaa nimen tarkempaa merkitystä, törmäsin joka paikassa mainintaan, että se on Babe - urhea possu elokuvasta taikalause, jolla possu saa lampaat tottelemaan. Ihana. Pidän siitä, että luonnollisen langan vyötekin on luonnollinen ilman mitään kiiltopintaa tai väri-iloittelua.


Kudottu pinta ei ole niin tasainen kuin mitä luulin kutoneeni, mutta pieni rosoisuus on se piste iin päällä, mikä tekee näistä muuten niin tavallisista sukista täydelliset. Kuopuksen mielestä onnistuin ihan sataprosenttisesti! Nämä ovat ihan tavalliset unisukat, lankaa ja niiden tarinaa lukuunottamatta.


Itselle muistiin: puikot 3,5, silmukoita varressa 56, kärjessä 54. Kuopus valitsi kaupasta tuliaisiksi esikoiselle kerän lankaa. Siitäkin tulossa sukat lähiaikoina!

4 kommenttia: